שלום, לפני שנה עיקלתי רכב של הגרוש שלי במסגרת אי תשלום מזונות. רק לפני חודש נודע לי כי הרכב המעוקל ורשום על שם הגרוש שלי בעצם נמכר לאחיו לפני יותר מעשר שנים ולא נעשתה העברת בעלות כך שהרכב שהוצל״פ תפסו של הגרוש שלי, עליו הוא רשום ולא של אחיו. כעת אחיו רוצה למכור את הרכב ואיים כי יתבע אותי בשל הפסדים כספיים עקב אי מכירת הרכב בשל העיקול עליו. נכון להיום הגרוש משלם מזונות אך שאלתי היא: האם באמת אחיו יכול לתבוע אותי על רכב שעיקלתי והרשום על שם החייב, הגרוש של, למרות שבתאוריה הוא של אחיו ולמרות שלא ידעתי שהוא נמכר לאחיו.
תודה דפנה.
תאורטית כל אחד יכול לתבוע כל אחד, אולם השאלה שצריך לשאול מה תהיה עילתו. כל עוד שהרכב רשום על שם גרושך ומשיקולים כלשהם במשך שנים רבות, על אף כי הרכב נמכר ולא הועבר על שם הקונה, הרי שאין לקונה שום עילה לתביעתו בגין האמור. האדם היחיד אשר יש לקונה יש עילה לתבוע הוא המוכר. בהצלחה!
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 053-9429075
רק עוד שאלה: האם התכוונת שאין לו עילה לתביעה בשל הפסדים כספיים שנגרמים לו, לטענתו, בשל העיקול שעדיין קיים על הרכב ושעקב כך הוא לא יכול למכור???
אשמח לתשובה נוספת ותבורכי על עזרתך!!!!
דפנה.
על בסיס נתונים שכתבת,אין יריבות ביניכם,את לא בעלת הרכב, את לא עשית פעולה שהיא בניגוד לחוק ולכן אין לו עילה לתבוע אותך.כפי שכתבתי לך בתשובתי הקודמת באם יחליט לתבוע, הרי שהיחיד שיש לו עילה נגדו זה- אחיו, אשר הינו יריבו.בהצלחה!
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 053-9429075
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר