שלום. יש לי מסגרת אשראי לחברת וויזה כאל בסך 23000 שהיא מנוצלת
ולחברת לאומי קארד סך 22000 גם מנוצלת ואשראי מדיינרס קלאב סך 18500 גם
מנוצלת ומשלם לכל חברה ממוצע 1100 שקל לחודש שזה 3300שקל לחודש
ובבנק יש לי שתי הלוואות אחת 25000 ואח שלי ערב ואני לא מעוניין לסבך אותו ומשלם עבורה 1500 שקל לחודש ועוד הלוואה באותו בנק סך 60000 ללא ערבים משלם כול חודש 1600שקל ומסגרת אשראי 10000שקל גם מנוצלת
יעוד אשראי מישרא קרט מור 10000 ומחזיר 500 שקל לחודש
עדיין לא פיגרתי בתשלום אחד מכולם ולא נתבעתי כלל ואני עושה את המקסימום
שלא אגיע לזה אבל התשלומים התחילו להציק לי משום שזה בא על חשבון הפרנסה שלי ושל אשתי ושלושת הילדים כך שאני משתכר 8500 שקל
התחלתי לעבוד שעות נוספות וזה כול מה שאני מרוויח לחודש והבנק מסרב בכול תוקף לתת לי הלוואה גדולה בכדי לסגור את כול החובות ולהתרכז רק בהלוואה הזאת אפילו עם עריבים האם אני יכול ליזום חקירת יכולת אם ניתן מה אתם מציעים לי לעשות במצב הזה ותודה לכם
כל עוד שלא נפתחו נגדך תיקים, אינך יכול לבקש חקירת יכולת. קיימים מספר דרכים, להתמודד עם המצב. האפשרות הראשונה, להגיע להסדר כתוב מול כל נושה בפריסה יותר גדולה של תשלומים (רצוי לעשות באמצעות עו"ד) על מנת שההסדר יגן עליך מפני הגדלת החוב בעתיד, כמו כן עו"ד מנוסה ידע להפחית את החוב ועוד. מאידך האפשרות הנוספת, הפחות טובה, באם תפסיק לשלם, הרי שהנושים יפתחו נגדך תיק ההוצל"פ ואז תוכל לבקש חקירת יכולת ואפילו איחוד תיקים. החסרון הגדול בכך כי יתחילו לנקוט נגדך והן חובותיך יגדלו מאד, לכן האפשרות הראשונה עדיפה. בהצלחה!
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 053-9429075
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר