שלום רב, אני בעלים של 50% מחברה בע"מ, בעבר החברה נדרשה לשלם דמי השתתפות עצמית לחברת הביטוח, אני שילמתי מיד עם דרישתה הראשונה של חברת הביטוח, אולם שותפי לחברה המחזיק אף הוא ב 50 אחוזים מהמניות, סרב לשלם. כתוצאה מכך נוצר חוב בחברה שהועבר לגבייה בהוצאה לפועל. האם במקרה בו מחליט רשם ההוצאה לפועל להרים מסך, אדרש לשלם עבור החוב שנצבר - כתוצאה מכך ששותפי בחברה סרב לשלם את חלקו בדמי ההשתתפות העצמית. כיום דורשים את מלוא החוב מהחברה. אולם שותפי עומד בסירובו לשלם , וכל הפניות נעשות אלי כמי שילם את חלקו במועד. אשמח לעצה בנושא
אציין כי החברה פעילה ברשם החברות אך אין לה נכסים או חשבונות בנק ואין לה כל פעילות
שלום רב,
תחילה לא ממהרים להרים מסך התאגדות בקלות כמובן שאם הנכם ערבים/חתומים אישית אז הדבר שונה. יש לבדוק את ההסכם המייסדים בינכם ואת תנאי ההתקשרות. ובמידת הצורך הוצאת מכתב התראה טרם נקיטת הליכים משפטיים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 053-9429075
אני מודה לך על התשובה. לא קיים הסכם בין השותפים, כל אחד מחזיק ב 50% מהמניות. האם יכולים לחייב אותי לשלם את החוב בעבור השותף שאינו משלם ? שכאמור החוב ילך ויגדל עם הזמן
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר