מחו"לשלום רב, בחודשים האחרונים ביצעתי עבודה עבור לקוח ישראלי החי בחו"ל.ברגע האחרון כאשר העבודה היתה כבר מוכנה הוא התחרט על מהותה ויחד עם זאת אמר וכתב כי ברור לו שהושקע זמן עבודה וכי אני הבאתי תוצאות. הוא ביקש פרטי בנק להעברה כספית וסכום שכ"ט ומאז לא משלם, מתעלם מפניות ומתחמק מתשלום. אין לי כתובת בחו"ל רק עיר, מייל וטלפון. כל פניותי זכו להתעלמות למעט מייל אחד מאיים בו דרש שלא אפנה אליו.
מכיוון שהוא גר בחו"ל האם וכיצד אוכל לתבוע את שכר הטירחה שלי ? תודה
גיל שלום רב,
תחילה האם ישנו הסכם ברור /התחייבות כתובה לתשלום השכ"ט ? במידה והתשובה חיובית והסכום משמעותי, יש לשקול איתור החייב בחו"ל דרך משרד חקירות , לאחר מכן בקשה לבית המשפט להמצאה מחוץ לתחום המדינה- המצאת כתב התביעה וכן הלאה.
תשובה זו לא מהווה תחליף לייעוץ משפטי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 053-9429075
תודה על המענה המהיר. יש התחייבות הלקוח לשלם אך לא הסכם התקשרות אלא כתב שמגיע לי תשלום עבור עבודתי וביקשת פרטי חשבון. מדובר בכ 30 אלף ש"ח. האם זה בתביעות קטנות והאם אפשר לתבוע בבית משפט ישראלי למרות שחי בחו"ל. תודה
כפי ששאלתי בתגובה לתשובתך. האם ניתן לתבוע בבית משפט ישראלי או צריך בחו"ל . מדובר בכ 30 אלף שח ולהבנתי זה עדיין תביעות קטנות שצריך שמקום מושבו ל הנתבע , או אני טועה? אין הסכם כתוב על המחיר אך יש כמה פעמים שכתב לי שעבדתי שעות רבות עבורו ושהוא רוצה לשלם.
יש לבדוק את ההתחייבות , את מקום עסקו ומושובו טרם ההפרה הנטענת.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 053-9429075
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר