שלום. יש לי שאלה פשוטה וקצרה. פתחה גרושתי חוב בהוצאה לפועל על חוב משותף בביטוח לאומי בעיר מגוריה. אני גר במקום שהוא מרוחק ממנה כ 180 ק"מ. האם מותר לה לפתוח תיק ולהעמיס עלי מרחקים, שליחת דואר ואם יהיה דיון הוכחות, מה אני אמור לנסוע? האם קיים חוק שיכול לעזור לבקש להעביר את החוב לעיר מגורי.
לא כל כך הבנתי את שאלתך.
האם מדובר בתיק מזונות שגרושתך פתחה נגדך?
מה זה חוב משותף של ביטוח לאומי?
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 053-9429075
היי. חוב זה נוצר בתקופת נישואים שלנו, כאשר גרושתי בהיותה עצמאית דיווחה הכנסות פי 3 ממה שהיא הרוויחה באמת. לאחר גירושינו היא קיבלה מביטוח לאומי דרישה להחזיר את רובם של הכסף . נכון להיום היא תועת ממני חצי מהסכום להחזיר .
החוב נפתח כחוב רגיל בלישכה שהיא רחוקה מעיר מגורי וזה כמובן יוצר המון בעיות בהגשת תגובות בקשות , להגיע לדיון אם יהיה.
גרושתך פתחה הליך בהוצל"פ כתוצאה ממתן פס"ד כנגדך?
בכל מקרה לגרושתך נתונה הזכות לפתוח תיק הוצל"פ בלשכה הסמוכה למקום מגוריה, במידה ואתה מתנגד למהות החוב, אתה רשאי להגיש את ההתנגדות ללשכת ההוצאה לפועל הסמוכה למקום היווצרות החוב, הווה אומר במידה והחוב נוצר בעוד שהייתם נשואים בעיר בו התגוררתם שהייתם נשואים אזי הנך יכול להגיש לשם את ההתנגדות, כמובן לטעון טענה כי מקום הסמכות הוא בית המשפט שאליו אתה מגיש את ההתנגדות.
לאחר הגשת ההתנגדות התיק יעבור לבית משפט שאליו הגשת את ההתנגדות.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 053-9429075
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר