בשנת 2005, כך מסתבר, קיבלתי קנס על עישון במקום ציבורי. כיום, 8 שנים לאחר מכן, פתחו תיק בהוצלפ בגין קנס זה שהגיע לסכום של-1,400 ש״ח. עו״ד של העירייה טענה כי נשלחה לי דרישת תשלום וסירבתי לחתום עליה וכי נתנהל דיון בבית הדין לעניינים מקומיים בעניים בשנת 2006. המקרה לא זכור לי כלל. מעולם לא קיבלתי זימון לדיון בבית המשפט. מה אני יכולה לעשות?
תבקשי לעיין בתיק בית המשפט וכל תוכלי לקבל יותר מידע לאיזו כתובת נשלחה אלייך ההזמנה לדיון , יכול מאוד להיות שהכתובת שלך במשרד הפנים לא הייתה מעודכנת אז, ולכן על אף העבודה שבפועל לא קיבלת את ההזמנה לדיון ,נתקבל פסק דין בהעדרך.
במידה ולא בוצעה מסירה כדין ופסק הדין שניתן נגדך בהעדרך ניתן שלא בהתאם לתקנות, את רשאית להגיש בקשה למתן ארכה לביטול פסק הדין יחד עם הבקשה עצמה לביטול פסק הדין . לאור העובדה כי המדובר בקנס על עישון ממילא סיכויי ההגנה שלך נמוכים מאוד גם אם תוכיחי שפסק הדין שניתן נגדך , ניתן שלא כדין.
עדיף לך לנסות ולהגיע להסדר על מנת שלא יחולו עלייך הוצאות נוספות
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 053-9429075
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר