מכמה חודשים עשיתי הסדר עם הבנק ושלמתי כל הסכום שעלי ועל כך היה על עורך הדין לבטל ההליכים נגדי אך לא עשה.
וב26/7/2013 הייתה לי הפלגה ואמרו לי בנמל שאני לא יכול להפליג בגלל שיש לי שני תיקים ויש צו עיכוב יציאה מארץ ועלי לשלם במזומן 10,000 לתיק הראשון (שאני כבר שלמתי ויש הסדר) ולתיק השני 1200 ש"ח, הסכום בתיק השני הייתי יכול לשלם במזומן בנמל לפני ההפלגה אך ה 10000 לא היה אפשר לשלם.
עורך הדין אומר שזה לא אשמתו
מה צריך לעשות?
רמזי שלום,
טענותייך לתשלום החוב (טענת פרעתי/קיזוז ) צריכים להיות מעוגנים בהסדר כתוב.
לפי דבריך ישנו הסדר בתיק הראשון, יש לבדוק בהסדר האם עמידתך בצו התשלומים שנקבע לך מהווה ביטול של ההגבלות לרבות צו עיכוב יציאה.
יש לבדוק את ההסדר שנכתב (טענות בע"פ לא יועילו) עם עו"ד הבקיא בתחום.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 053-9429075
תודה על תשובתך
כן יש הסדר כתוב מהבנק
גם כן פקססו הבנק וגם עורך דין פקס לנמל שהם לא צריכים כסף ממני ויש הסדר ועמדתי בו אבל כבר הזמן היה מאוחר והיה יום שישי שלא היה לי זמן גם לסדר התיק השני.
ואחרי כמה ימים שלחו לי ההוצאה לפועל שהתיק הזה נסגר ואין עיקול או צו עיכוב יציאה מארץ
השאלה שלי למה לא עשו ההליכים האלה אחרי ששלמתי החוב.
היה צריך שאני אבקש ממנו אן מהבנק לסגור התיק עם ההוצאה לפועל או זה רשלנות ממשרד עורכי דין?
לאחר קריאת תגובתך נראה כי אכן נגרם לך נזק, טרם התביעה או הפניית אצבע מאשימה, יש לראות את הסמיכות של הימים מיום תשלום החוב לבין יציאתך, היות והיה על ב"כ הבנק לבטל את כל ההליכים תוך 7 ימים מיום תשלום החוב.
לכן מציע לבדוק את ההסדר ואת מועד התשלום עם עו"ד.
כמו כן , יש להראות מלבד עוגמת הנפש שנגרמה לך גם נזק כספי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 053-9429075
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר