שלום רב,
אחי נכה 100% מתנייד בכיסא גלגלים, הוכרז כמוגבל חסר אמצעים, משלם את חובו מידי חודש בחודשו כבר שנתיים, למרות מצבו הכלכלי והבריאותי הלא קל!
השאלה שלי, האם אפשרי שאני או הוא נפנה בבקשה להוצאה לפועל לקבלת "הפטר"?
מה הסיכוי שיאשרו לו את קבלת ההפטר?
הוא מתקיים אך ורק מקצבת ביטוח לאומי נכות כללית ושירותים מיוחדים.
כמה שהוא משלם להוצאה לפועל, החוב לא יורד!
אין לו נכסים או כל רכוש בעל ערך!
מבקשת בכל לשון של בקשה תעזרו לו,
גם ככה קשה לו בשל המצב הבריאותי (נפשי ופיזי) והכלכלי שהוא נתון בו! הדבר לא מדיר דאגה מימנו.
תודה מראש,
דפנה.
נ.ב. : מה מספר סעיף בחוק שאנו אמורים לציין בבקשה?
הפטר ניתן לקבל אך ורק במסגרת החלטה שיפוטית בהליך פש"ר . לרשם ההוצל"פ אין סמכות ליתן הפטר .
במידה ואין ביכולתו של אחיך לשכור את שירותיו של עו"ד בתחום פשיטות רגל הוא רשאי להגיש בקשה לסיוע המשפטי במשרד המשפטים על מנת שימנו בעבורו עו"ד .
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 053-9429075
"הפטר לחייב מוגבל באמצעים 69י1. רשם ההוצאה לפועל רשאי, לבקשת חייב, לקבוע כי יינתן לו הפטר, כמשמעותו בסעיף 69 לפקודת פשיטת הרגל [נוסח חדש], התש"ם–1980, אם שוכנע כי אין בניהול ההליכים נגדו כדי להביא תועלת לנושים."
סעיף 69 י 1 אם אני לא טועה?
"הפטר לחייב מוגבל באמצעים 69י1. רשם ההוצאה לפועל רשאי, לבקשת חייב, לקבוע כי יינתן לו הפטר, כמשמעותו בסעיף 69 לפקודת פשיטת הרגל [נוסח חדש], התש"ם–1980, אם שוכנע כי אין בניהול ההליכים נגדו כדי להביא תועלת לנושים."
תודה רבה על המענה המהיר והענייני!
האם הוא יכול לבקש שיסירו את ההגבלות שהטילו עליו, לרבות לפתוח חשבון בנק? אין לו חשבון בנק, אף בנק לא רוצה לפתוח לו חשבון.
הבאתי את מס' החוק :
69ח. קבע רשם ההוצאה לפועל כי החייב מוגבל באמצעים, רשאי הוא, מטעמים מיוחדים שיירשמו, להסיר את ההגבלות שהוטלו על החייב בצו הביניים, כולן או מקצתן, או להוסיף הגבלות לפי סעיף 69ד.
האם זה תופס?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר