שלום רב,
אני וגרושתי חייבים לבנק 60,000 שח. החשבון הינו משותף, אך בתביעת הרכוש שהגשתי נתן השופט פסק דין כי על החובות להתחלק בינינו.
הודעתי לבנק על כל המצב, ואני שילמתי את חלקי במלואו בהעברה לבנק, אך היא מסרבת לשלם את חלקה.
את הבנק זה לא מענייו. החוב ממשיך וכל חודש אני מקבל איומים מן הבנק כי יתבע אותי.
מה ניתן לעשות?? השופט טוען כי פסק הדין הינו ביני ובינה, והבנק הוא צד ג' על כן לא ניתן לחייבו לקבל את פסק הדין.
לא ייתכן שאהיה תקוע ומוגבל באותו חשבון איתה כשהיא פשוט מסרבת לשלם / להוציא את שמי מהחשבון.
היא מצידה כאמור משתמשת בכך למרר את חיי ולהתעלם מאחריותה. האם בהנחה שאני משלם את כל הסכום וסוגר את החשבון - אוכל לתבוע אותה בהוצלפ על חלקה בחוב?
זה בדיוק מה שמומלץ ורצוי לעשות. להסדיר את החובות מול הבנק, היות ופסק הדין אינו מחייב את הבנק.
חשוב כי ההסדר יהיה בכפוף להסכם, אשר יגן עליך מפני הגדלת החוב והן מפני נקיטת הליכים.
לאחר שיוסדר החוב, תוכל לתבוע כמובן בכפוף לפסק הדין, בהנחה ואכן החובות מתחלקים. בכל מקרה, בטרם תעשה מהלך כזה או אחר, כדאי להתייעץ ולקבל יעוץ פרטני.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 053-9429075
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר