שלום לכולם
קיבלתי מכתב מעורך דין המאיים בפתיחת תיק הוצאה לפועל תוך שבוע ימים בגין תשלום שלטענתו לא בוצע, אל מכללה בה למדתי לפני שנתיים - חלק מהתשלומים שילמתי דרך העברה בנקאית וחלק במזומן. הטענה שלהם היא שלא שילמתי את כל החלק של המזומן, ואומרים או שאוכיח ואציג חשבונית או שאשלם מחדש תוך שבוע אחרת נפתח תיק הוצאה לפועל. שאלתי היא איך החוק יכול לעזור לי, אין ברשותי את הקבלה\חשבונית הישנה. אך אכן שילמתי. לא ניתן לבצע עירעור כלשהוא? לבקש שיציגו בפניי את ספר החשבונות שלהם מאותה תקופה, האם הם לא צריכים להוכיח שאני -לא- שילמתי ולא אני צריך להוכיח שאני כן שילמתי? בעצם הם מאשימים אותי בפשע ומבקשים ממני להוכיח את חפותי, כאשר אני זוכר את המשפט המפורסם שאומר שעל המאשים להוכיח שהנאשם אכן פושע.. לא?
אשמח לכל עיצה.
זה נשמע מאוד מפוקפק שבעצם כל עסק שביצעתי ממנו איזו שהיא רכישה
יכול לנסות "תרגיל מצליח" ולשלוח לי מכתב כזה, ובמידה ואכן לא שמרתי חשבונית ישנה, לגבות ממני את התשלום שוב..
תודה רבה
במידה וייפתח נגדך תיק הוצל"פ תוכל להגיש טענת פרעתי ובמסגרתה תבקש מהמכללה להציג בפניך את פרטי כל התשלומים שבוצעו על ידך , אתה עלול להימצא בבעיה אם בספרי הנהלת החשבונות יימצא שלא שילמת את מלוא החוב ולא יהיה באפשרותך להציג חשבונית שאכן שילמת .
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 053-9429075
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר