שלום רב,
אני מבקש לדעת על נהלים של גביית קנס יציאה ע"י הוצאה לפועל של רשת מכוני כושר באמצעו בהוצאה לפועל (אני מאמין כי הם פועלים כמו חברות הסלולר).
האם על סכום של 400 שקל קנס יציאה חייבים לשלוח התראה לפני פתיחת תיק בדואר רשום?
האם חובה שזה יהיה ע"י עורך דין? אם מקובל לשלוח מכתבים מסוג זה מהמחלקה לחשבנות ללא דואר רשום?
קבלתי מכתב התראה לפני הליכים משפטים מרשת מכוני כושר, ללא דואר רשום, כאשר במכתב יש שגיאות כתיב, תאריכים לא נכונים, סכומים לא נכונים שחתום על ידי הנהלת חשבונות ולא ע"י עורך דין.
זה ניראה לא רציני?
איך ההליכים האלו הולכים בדיוק?
איך מתבצע ההליך ?
בברכה.
בטרם הגשת תביעה על סכום קצוב עד לסכום של 50,000 ש"ח חלה חובה על הזוכה לשלוח מכתב התראה בנוסח הקבוע בחוק ובתקנות ההצל"פ ובו יש לציין כי עליך לשלם את החוב תוך 30 יום ממועד משלוח מכתב ההתראה. החובה היא רק לשלוח בדואר רשום ללא צורך באישור מסירה וללא קשר לעובדה אם קיבלת אותו בפועל או לא. הזוכה יכול לשלוח בעצמו את מכתב ההתראה ולא בהכרח עו"ד מטעמו.
במידה ולא תשלם את החוב במועד הנקוב במכתב ,ייפתח נגדך תיק הוצל"פ ויתווסף לחוב הוצאות ושכ"ט עו"ד כך שעדיף לשלם ולהימנע מהוצאות מיותרות.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 053-9429075
איפה אני יכול למצוא את הנוסח?
פירוט סכום התביעה, העובדות העיקריות המהוות את עילת התביעה, לרבות פרטי החוזה, ההתחייבות או החיקוק שמכוחם נוצרה, ואת מועד התהוותה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 053-9429075
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר