אני מחזיק בנאמנות כספים של לקוח, אשר התקבלו אצלי, כפיצוי בגין תביעת נזיקין.
לפני כשבועיים, קיבלתי הודעה מעו"ד, אשר טיפל בעבר בלקוח שלי , על כך שהלקוח חייב לו כספים בסכום דומה לסכום שמוחזק אצלי. אותו עו"ד העביר לי מכתב, לפיו הוא פתח תיק הוצל"פ כנגד הלקוח, בהליך מקוצר, וככל הנראה הוא פועל למסירת האזהרה.
למיטב הבנתי, במעמד פתיחת התיק, הוא דיווח עליי כצד ג' אשר מחזיק בכספים של הלקוח-החייב.
שאלותיי הן, האם אני כפוף לתיק ההוצל"פ ומנוע מלהעביר הכספים ללקוח? האם העובדה כי פרטיי נמסרו כצד ג' הנה בעלת נפקות? האם רק כשיש עיקול על הכספים וניתנת החלטה מפורשת אני מנוע מלהעביר הכספים או כבר כעת?
באפשרות הזוכה לבקש עיקולים בטרם מסירת האזהרה. לפי האמור בשאלתך הוא בחר שלא לנהוג כך. עצם העובדה כי הוא עדכן אותך בפתיחת התיק נ' הלקוח שכספיו מוחזקים אצלך בנאמנות, אינה מחייבת אותך שלא לבצע דיספוזיציה בכספים המוחזקים אצלך. עיקול, במקרה שאתה מתאר, מתהווה אך ורק עם קבלת צו שיפוטי של רשם ההוצל"פ או שופט.
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 053-9429075
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר