שלום,
יש לי חוב כספי כלפי בעל מקצוע חופשי.
החוב הוא מלפני 10 שנים.
לפני 10 שנים בעל המקצוע שלח לי מכתב ובו הודעה על החוב ובקשה להסדרתו.
לא הסדרתי את החוב, אך בעל המקצוע גם לא תבע ממני את החוב פעם נוספת. כמו-כן לא הגיש תביעה בפני בית משפט בגין החוב.
האם חלה התיישנות לגבי חוב זה?
אם כן, מהו הסעיף בחוק?
אם לא, האם בעל המקצוע יכול עדיין לתבוע אותי בגין החוב הכספי?
תודה
במידה והוא לא שלח לך מכתב התראה ולא נקט בשום הליך במשך שבע השנים האחרונות לצורך גביית החוב , חלה התיישנות ע"פ סעיף 5 לחוק ההתיישנות.
ההתיישנות היא פרוצדורלית ולא מהותית ,כך שניתן לתבוע ועלייך להעלות את הטענה בהזמנות הראשונה שלך
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 053-9429075
במידה והוא לא שלח לך מכתב התראה ולא נקט בשום הליך במשך שבע השנים האחרונות לצורך גביית החוב , חלה התיישנות ע"פ סעיף 5 לחוק ההתיישנות.
ההתיישנות היא פרוצדורלית ולא מהותית ,כך שניתן לתבוע ועלייך להעלות את הטענה בהזמנות הראשונה שלך -
מה הכוונה פרוצדורלית ולא מהותית?
איזו טענה עלי לטעון בהדמנות הראשונה? ומתי? האם כאשר הוא מנסה לתבוע זאת ממני בהליך משפטי? האם כאשר מנסה לפנות אלי שוב בכתב בדרישה לתשלום??
הכוונה היא שההתיישנות לכשלעצמה אינה עילה לדחות את התביעה על הסף אלא אם כן העלית את טענת ההתיישנות בהזדמנות הראשונה, קרי בכתב ההגנה/בקשת רשות להתגונן לכתב התביעה.
כמובן שעדיף לציין את טענת ההתיישנות גם במידה ואת שולחת איזשהו מכתב תגובה או משהו דומה. במידה ולא העלית את טענת ההתיישנות בהזדמנות הראשונה את עלולה להיות מושתקת מלטעון את הטענה בהמשך ההליך המשפטי .
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 053-9429075
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר