החבר לקח הלוואה 9000 שח
אני חתמתי לו ערב כי היה לי תלוש משכורת
אמא שלו גם חתמה
דודה שלו גם חתמה
הוא החבר חייב עיקרי
האמא שילמה כסף סגרה את חלקה התיק נסגר נגדה
האחות שילמה כסף סגרה את התיק נגדה
אני מעולם לא קיבלתי מסירה אישית
כיום החברה בעמ כבר לא קיימת מחוקה 20 שנה איננה
התיק עדיין פתוח נגדי אך במחשבי הוצפלפ אין מספר אלא 000000000אבל אבל התיק רדום מעולם לא קיבלתי מכתבים בעניין או הוצאה לפועל
אז הייתי בן 18 היום בן 47 ורוצה לקנות נכס
האם התיק שהזוכה קרי החברה לא קיימת כבר יכולה לפעול נגדי
האם בכ"ח העו"ד שייצג את החברה יכול לפעול נגדי
האם אם העו"ד ב"כ החברה כבר נפטר ואין עורך דין מייצג החברה בין החיים האם מישהוא אחר יכול לפעול נגדי?
האם יש לי טענת פרעתי? כי הם שילמו כבר את החוב העיקרי?המקור הדודה והאם
האם האמא והדודה ששילמו את המקור הקרן זה יספק את הזוכה קרי החברה שלא קיימת 20 שנה ואז אני יכול להגיש בקשה לסגור את התיק נגדי או שזה רק יגרום לעורר השדים
מה עושים?? שאלה הכי טובה שיש כאן במדור אשמח לתשובה מלומדת
ע"פ ההלכה הפסוקה, חברה מחוקה אינה כשירה לחובות וזכויות ומשכך אינה יכולה לנהל תיק הוצאה לפועל, אם כי ניתן להחיות חברה עד 20 שנה אחורה. החייאת חברה פועלת רטרואקטיבית, כאילו שמעולם לא נמחק שמה. כך, כל הפעולות שביצעה החברה בתקופת המחיקה תהיינה תקפות.
לפיכך, אין מניעה כי לאחר שתוגש בקשה להחייאת חברה ומשתוחזר החברה "לחיים", תוכל לעמוד על זכותה לגביית חובות שמגיעים לה.
הוצאה לפעול אינה פועלת באופן עצמאי אלא אך ורק בהתאם לבקשות הזוכה בתיק, ולכן במידה והזוכה לא נוקט הליכים אין לך ממה לחשוש.
אינך יכול לטעון טענת פרעתי במקרה שלך שכן לא פרעת את החוב,רק חלק מהחוב נפרע, במידה ומסכום החוב בתיק הופחת התשלום ששולם ע"י הערבים, הרי שלא תוכל לטעון טענת פרעתי אלא רק לבקש להפחית את החוב בשיעור הסכום ששולם. לגבי העו"ד שנפטר , הזוכה רשאי להגיש בקשה להחלפת ייצוג בתיק ולהמשיך לנקוט בהליכים באמצעות עו"ד אחר או בעצמו. במקרה שאתה מתאר ,במידה והחברה מחוקה מעל 20 שנה , נראה שאתה יכול להסיר דאגה מלבך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 053-9429075
שלום רב ציינת בתשובתך המאלפת...במדור שבמידה והזוכה בתיק לא פעל במשך שנים לגביית החוב את רשאית להגיש בקשה לרשם ההוצל"פ להפחתת רכיב הריביות וההצמדה בשל העובדה כי הזוכה קפא על שמריו ובכך גרם לחוב לתפוח.
1. האם גם במקרה של החברה המחוקה מעל 20 שנה אפשר להגיש בקשה להפחתה במידה והמתים יתעוררו?
2. החוב עומד 150,000שח לערך האם זה החוב הכללי מיום נולד התיק ? או שזה החוב שהצטבר לאחר שהערבים האחרים שילמו את חלקם?
3. אמר לי פעם עורך דין במסדרונות הוצלפ אל תגע שלא תעיר את המתים
4. אני כמו אחרים ללא חסכונות ומפחד לפתוח חיסכון...אז חשבתי על אפשרות הגשה לסגירת תיק האם זה אפשרי הליך כזה?
5. האם אפשר להגיש בקשה לראש הוצאה לפועל להפחתה או בקשה לסגור את התיק עם תשלום שהוא יקבע אם כי תשלום מציאותי הקרוב ליתרת הקרן..
6. הדודדה שהיא אחת הערבים לפני 10 שנים לערך סגרה את התיק נגדה כנראה שילמה סכום כלשהוא והיא בעצם החייתה את התיק או אחר בכל אופן האם זה עצר את מרוץ ההתיישנות?
סיכום: תחשוב מה היית עושה כערב שבגיל 18 חתם ערבות במקומי בתיק שנפתח 1980 מול רשויות ההוצאה לפועל...כדי להסיר עננה זאת מעל ראשי
מודה לך על תשובתיך המלומדות
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר