שלום. היתה לי הלוואה מקרן הפנסיה ולפני כשנה פיגרתי בכמה תשלומים עקב מצב כלכלי קשה ובעיה עם הבנק יזמתי שיחות עם הפניקס כדי לנסות ולהחזיר את המצב מסודר איך שהיה אבל בתנאים יותר נוחים הצעתי להם תשלום חודשי בסך 700 שקל במקום 900שהם ביקשו ולא היו מוכנים להגיע איתי להסכמה על התשלום שהצעתי וזאת גם לאחר שהסכום עלה בערך 8000 שקל יותר ריבית ופיגורים לטענתם תוך כמה חודשים ארבעה חודשים לפי זכרוני ולאחר שלא הסכמתי לדרישה שלהם שאשלם 900 במקום 700שאני הצעתי הסוכן שלי יש לו היכרית טובה עם המעביד כך שהוא עקף אותי ודיבר עם המעסיק שלי בקשר לפיגורים שצברתי וזאת ללא ידיעתי כך שהוא גרם לי השפלה והמון נזק בצעד הזה בכך שאני עד הרגע הזה סובל וחי תחת איום בעבודה שלי וגם אני חש מנוצל וחסר אונים המעסיק הזמין אותי למשרדו והמלץ לי לגמור עם הבלגאן אך הודעתי לו שאני יכול לשלם 700 שקל לחודש ואיני מסוגל ליותר מזה בגלל מצבי הקשה כלכלית ולאחר יום זימן אותי שוב ושאל אותי אם אני מוכן לשלם את ה שבע מאות שקל והוא מצידו יקח על עצמו לשלם את השאר שזה בערך 200שקל ובסוף כול שנה שנינו נעשה חשבון כמה מגיע לו ואז אני אשלם לו את ההפרשים שהוא שילם אכן נתתי את הסכמתי וזאת בגלל המצב הנוראי שדחף אותי איליו הסוכן בלערב את המעביד חתמתי על הלוואה מחדש ל 59 תשלומים והכול נגמר בטוב אבל להפתעתי לאחר כ5 תשלומים אני מדבל מכתב מהפניקס ומפורט בו דוח סילוקין של ההלוואה ואזאני מגלה שההלוואה נפרסה רק ל 12 תשלומים והתשלומים נוכו מחשבונו של המעסיק כמובן שם היה רשום פרטי החשבון והסניף שמשולמים לפניקס ללא שום ידיעה על העוקץ הזה שעשה סוכן הביטוח כולל הפניקס הראשי שהם עשו עם המעסיק הסכם שהוא יקח על עצמו את ההלוואה וישלם אותה ב 12 תשלומים ללא ידיעתי והסכמתי ורקשקיבלתי את המכתב שדיברתי עליו קודם ושבררתי עם המעסיק מה בקשר למכתב אז נודע לי שהו לקח על עצמו את ההלוואה ואני כול הזמן חשבתי שאני משלם את ה700שקל לפניקס וזה גרם לי עוד נזק מבחינת מעמד בעבודה כך שהרגשתי שבמשחק הזה שעשה סוכן הפניקס שאני מאוים ואין לי דרישות בעבודה ואפילו במקרים שאני צודק אני חייב לשתוק והבעיה הגדולה שאני יוצר קשר עם הפניקס אומרים לי שנשאר לי 53 תשלומים במקום 5 תשלומים שהמעביד בעצם משלם אותם וכך הם כבלו אותי שאני גם לא אוכל לעבור קרן אחרת לחברה אחרת ששם אוכל לקבל הלוואה שאוכל לשלם למעביד את מה שהוא שילם במקומי והם לא מוכנים אפילו לשמוע אותי ואומרים לי שלא מזיז להם ויש להם עורכי דין ושאילתי בנסיבות האלה יש מקום להגשת תביעה משפטית והאם כני יכול לבקש פיצוי על כול הנזק שגרמו לי ואני מודע שזה יכול להביא גם לפיטויי מהעבודה שזה גם נזק שאני חייב לקחת בחשבון ואיזה סכום אני יכול לדרוש ואיזה מסגרת משפטית פונים תביעות קטנות השלום אני לא יודע
לציין שיש לי דוח סילוקין של 12 חודשים ולאחרונה יש לי דוח סילוקין של 53 חודשים ושניהם על אותה הלוואה וותק עבודה אצל אותו מעסיק קרוב ל 16 שנים
לציין אני לא מעוניין לערב את המעסיק שלי בעניין ולא מוכי לגרום לו נזק כול שהוא מההליכים וזאת מתוך אמונה שעה מתום לב כוונתו הייתה לעזור לי
תודה לכם מראש
מחאגנה עאהד
בוקר טוב שמתי לב שעניתם לכול השאלות של אנשים שפנו לפניי וגם אחריי ושאילתי נותרה ללא מענה תודה
רק רציתי להביע תודתי והערכתי על המענה הנפלא שקיבלתי
ראיתי שעניתם לכול שאלות השואלים בפורום ודילגתם על שאילתי תודה
מר עאהד שלום,
לא ברור משאלתך את מי ועל מה בדיוק אתה מעוניין לתבוע?
המעביד שלך נהג באופן מעורר השראה בכך שהיה מוכן לשלם עבורך את סכום ההלוואה. אני מאמין שההסדר חוב של הפניקס עם המעביד שלך לא כלל את ה-700 ש"ח שאתה משלם להם מידי חודש בחודשו , ולכן הם המשיכו, במקביל לתשלומים שקיבלו מהמעסיק שלך עבורך, לגבות גם ממך את התשלום החודשי.
במידה והם לא נהגו כך הרי שהם גבו ממך ביתר ואתה רשאי לתבוע מהם את ההפרש בהגשת תביעה לבית משפט השלום ובמידה והסכום קטן מ33,200 ש"ח אתה רשאי לתבוע בבית משפט לתביעות קטנות.
לגבי עגמת הנפש שנגרמה לך בגין העובדה שהסוכן פנה ישירות למעסיק שלך, המלצתי היא שממש לא כדאי לך לתבוע .
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 053-9429075
למר אבי בן אדיבה שלום לתגובתך את מי אני מתכוון לתבוע ועל מה
אני מתכוון לתבוע את חברת הפניקס ובנוסף את הסוכן שלהם וזאת על התרגיל שהם עשו ולא טרחו להודיע לי עליו אילו ידעתי לא הייתי מוכן לתת את הסכמתי וזאת בגלל שאיניני מוכן לערב את המעביד בדברים אישיים ובפרטיות שלי שלא יוכל לנצל את המצב לטובתו וכך ולהפוך אותי לצד חלש מבחינת קידום בעבודה ודרישות אחרות שאיניני יכול לדרוש אותן כמו תוספת שכר ושיפור תנאים
שנית חברת הפניקס לא פעלה כראוי לפי חוק בזה שהם סיכמו איתי על ההלוואה בהחזר של 59 תשלומים ובאותו רגע עשו הסכם אחר עם המעביד שהיא יקח אתההלוואה על עצמו בהחזר של 12 תשלומים והגיע אליי דוח סילוקין של ההלוואה ומפורט בו שההלוואה נלקחה בהחזר של 12 תשלומים ומספר חשבוח הבנק והסניף שהם שייכים למעביד ולאחר בירור עם המעסיק ידעתי שהוא לקח על עצמו את ההלוואה והוא משלם אותה מצב שלא רציתי אותו וביחד עם זאת שאני מתשש לפניקס אומרים לי שנשארו לי 53 תשלומים וביקשתי מהפקיד זישלח לי דוח סילוקין אכן קיבלי אותו ושם מופיע שנשארו לי 53 תשלומים זה אומר שבסוף שנת 2017 ההלוואה מסתיימת שהודעתי לפקיד
הפניקס שיש ברשותי מסמך שההלוואה מסתיימת ב 9- 2013 אז הוא הודינ לי שיש כן משהו לא ברור ותח לי לכנס לתוך המערכת בפנים לבדוק את דבדיי ולאחר דקה חזג אליי והודיע לי שאני צודק וההלוואה מסתיימת בספטמפר 2013 אבל במסך המחשב מופיע שההלוואה מסתיימת בשנת 2017וכול זה מוקלט בנוסף למסמך שברשותי שים לב מה קורה ואזה נזק והשפלה הפניקס גרמו לי פקידה אחת שדיברתי איתה והודעתי לה היא הופתעה ואמרה לי שאם אני אתבע אותם זה לא מזיז לה ושיש להם עורכי דין טובים שיגינו עליהם ותעשה מה שאתה רוצה גם זה מוקלט אצלי ולאחר מכן התקשרתי לפקיה של הסוכן והודעת לה על הכווה להגיש תביעה אמרה לי שהיא לא רוצה ולא מעוניינת לדבר איתי ועד הוול הגדול והנזק שהם גרמו לי בזה שאני לא אוכל לעבור לקרן פנסיה בחברה אחרת עד סוף שנת 2017בהסתמכות על המסמך השני שהוא כלל לא אמיתי
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר