קבלתי הודעה אתמול על עיקול חשבון בשל חשבון אמבולנס משנת 2005.שאלותיי הן:
האם חלה התיישנות? פקידת ההוצאה לפועל טוענת כי הם שלחו אליי התראות אך אלו מעולם לא הגיעו אליי. כאשר ביקשתי את העתקי הפניות התברר לי כי לא הופיעה עליהן כתובת. האם משרד עו"ד ששלח אליי את ההתראות מחויב לשלוח אליי לפחות התראה אחת בדואר רשום?
תודה
לגבי התיישנות ברגע שנפתח תיק ההוצל"פ לא חלה התיישנות . במידה והזוכה בתיק לא פעל במשך שנים לגביית החוב את רשאית להגיש בקשה לרשם ההוצל"פ להפחתת רכיב הריביות וההצמדה בשל העובדה כי הזוכה קפא על שמריו ובכך גרם לחוב לתפוח.
במיד ה ומדובר בתיק מסוג תביעה על סכום קצוב הזוכה חייב לשלוח לך מכתב התראה בדואר רשום לכתובת המעודכנת במשרד הפנים. החובה החלה על הזוכה היא רק לשלוח, אין חובה שתקבלי את המכתב, כך שאם לא טרחת לקחת את המכתב או שלא עדכנת את כתובתך במשרד הפנים לא תוכלי לטעון כי העו"ד לא פעל כראוי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 053-9429075
תודה על תשובתך. כיצד אני יודעת אם מדובר בתביעה על סכום קצוב? וכיצד אני יודעת מתי נפתח תיק ההוצלפ? אם הבנתי אותך נכון אמורות לעבור פחות מ7 שנים טרם פתיחת תיק בהוצלפ על מנת שלא תהיה התיישנות...?
מעבר לכך, פקידת ההוצלפ טוענת שלא שלחה דואר רשום ולא מחויבת לכך.האם תקין? האם אני יכולה להגיש בקשה לרשם גם אחרי ששילמתי?
את יכולה לגשת ללשכת ההוצל"פ ולקבל את כל המסמכים הסרוקים בתיק, לרבות העתק מכתב ההתראה שנשלח אלייך בצירוף האישור על המשלוח בדואר רשום, במידה ומדובר בתביעה על סכום קצוב.
לגבי שאלתך האם את רשאית להגיש בקשה אחרי ששילמת, במידה והזוכה גבה כספים שלא כדין או ביתר, את רשאית להגיש בקשה להחזר הכספים. את מסתכנת בכך שאם בקשתך תידחה רשם ההוצל"פ עלול לחייב אותך בהוצאות .
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 053-9429075
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר