שלום רב,
לפני כ-10 שנים פסק הגעתי להסדר ולחקירת יכולת עבור חשבון משותף לי ולבעלי לשעבר לבנק אוצר החייל. הגרוש שלי הגיע להסדר של איחוד תיקים. שילמתי 200 ש"ח מדי חודש עד שחליתי בסרטן. מייד הודעתי על כך לבא כוח הבנק שהבטיח לי שלא ייפעל נגדי יותר. כשנשלח אלי צו מאסר, הוא התקשר לומר לי שזה בטעות. בנוסף עוד פעמיים במהלך השנים שוחחתי עם מתמחות במשרדו שהבטיחו לי שהוא נותר נאמן להבטחתו. מעולם כמובן שלא קיבלתי משהו כתוב על כך. עם זאת, כשהרשמת ביקשה לסגור התיק נגדי לפני כשנה מחמת חוסר מעש, הוא לא נסגר. מאז עברו כ-8 שנים שבהן אכן לא פעלו נגדי. לפני כשנה התחלף בא כוח הבנק, לפני מספר חודשים, ללא כל התרעה, עוקלו חשבונותי. פניתי במכתב מפורט להוצל"פ אך רשמת ההוצל"פ לא קבלה אף אחת מטענותי. אני כועסת על כך שהבנק דגר על החוב כל כך הרבה שנים ופתאום נזכר בו. החוב עומד כרגע על 550,000 ש"ח ואין לי יכולת להגיע להסדר אפילו על 5% ממנו! קיבלתי את הדין וביקשתי שיישלחו אלי הספחים לתשלום, אולם בא כח הבנק מבקש לעקל את מעט הכספים שתפס. (כ-6000 ש"ח). האם בנוסף לתשלומים החודשיים הוא יכול לקחת גם את הכספים הללו? מעתה ועד אחרית ימי לא אוכל לחסוך? כל כסף שאשים בצד יעוקל ע"י הבנק? הרי לעולם לא אסיים לשלם את החוב. מה לעשות? אני חשה שנעשה לי עוול. אני פועלת לבדי מול הבנק, ללא עו"ד.
עמידה בצו תשלומים שנקבע לך ע"י רשם ההוצל"פ, אינה מעכבת הליכי גבייה מצד הזוכה, לרבות עיקולים. במקרה שלך, כדי לנסות ולפתוח דף חדש בחיים או שתגיע להסדר שתוכלי לעמוד בו מול הבנק או הליכי פשיטת רגל.
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 053-9429075
ראשית, רוב תודות על המענה המהיר.
אני מאוד רוצה לפתוח דף חדש, מעולם לא ניסיתי להתחמק. להיפך. אני זו שפניתי פעם אחר פעם לבא כוח הבנק. אני יזמתי את כל הפניות. אני זו שפניתי גם לרשמת ההוצל"פ בבקשה לסעד. גם לפני פסק הדין לפני 10 שנים ניסיתי להגיע להסדר (מונה לי עו"ד מהסניגוריה המשפטית), אולם ללא הועיל. הפערים בין מה שיכולתי להציע לבנק לבין מה שהוא דרש היו גדולים מדי. החוב המקורי עמד על 30,000 ש"ח. הצעתי לשלם את מחציתו ואת המחצית השנייה שיגבו מהגרוש שלי. גם השופטת המליצה לבא כוח הבנק על כך- אולם הוא סירב. כיום החוב תפח למימדים מפלצתיים 550,000ש"ח- ואין סיכוי קלוש שבא כוח הבנק יגיע להסכמה איתי. אתה רוצה לומר שבאמת נגזר עלי להיות מעוקלת עד יומי האחרון למרות שאני עומדת בתשלומים שנקצבו לי??? שנגזר עלי לחיות בחרפת רעב? זה לא נשמע לי סביר. אם כך, טוב מותי מחיי.
כפי שציינתי בתשובתי הקודמת פתוחה בפנייך האפשרות להגיש בקשה לפשיטת רגל. ההליך הנו מורכב וסבוך, מומלץ לשכור את שירותיו של עו"ד הבקיא בתחום. במידה וידך אינה משגת לשלם את שכה"ט ואת האגרה את רשאית לפנות לסיוע המשפטי במשרד הפנים בבקשה שימנו בעבורך עו"ד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 053-9429075
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר