שלום רב,
בתום לב הוצאתי צ'ק לספק מול התחייבות לספק סחורה בעל-פה ( חברה בע"מ מוכרת ), ללא כל חוזה חתום או הזמנה ( טיפשי אני יודע ) - לאחר מספר ימי המתנה ולאחר שיחת טלפון הבנתי שהסחורה לא תגיע כמצופה וביטלתי את הצ'קים וכמובן את העסקה , שוב טלפונית.
החברה שלחה את הצ'קים להוצאה לפועל-
בדיון "קדם משפט" כבוד השופט מסר שנטל ההוכחה לכישלון בתמורה חל עליי...
כלומר החברה טוענת כי סיפקה לי את החומר(!) ועל כן אין כלל כישלון בתמורה.
מיותר לציין שאין שום תעודת משלוח ( חתומה או לא ) על שמי, או חשבונית \ קבלה על שמי
כיצד ניתן להוכיח שאין לי אחות? והאם מקובל שנטל ההוכחה בכישלון בתמורה הוא על הנתבע ?
תודה רבה
נדב
ע"פ עיקרון המוציא מחברו עליו הראיה, נטל ההוכחה רובץ על כתפי התובע לכן במקרה שאתה מתאר חובת ההוכחה היא ודאי עליך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 053-9429075
תודה רבה על התשובה המהירה,
אני הנתבע , אינני התובע , הם הגישו את הצ'ק להוצאה לפועל ואני המתגונן -
כיצד ניתן להוכיח שלא התקבלה תמורה ?
כלומר, כיצד נטל ההוכחה עליי אם אינני יכול להוכיח דבר - פיזית ...?
קשה לי להבין זאת
מבחינת החוק שיק הוא כמו פס"ד .
כאשר התובע אוחז בשיק בחתימת הנתבע, עול ההוכחה מוטל עליך לאורך כל ניהול ההליך, מתחילתו ועד סופו, להוכחת טענת היעדר מתן תמורה מצד אוחז השיק, זאת ע"פ סעיף 29 לפקודת השטרות .
תבקש מהתובע שימציא לך כל אסמכתא המעידים על כך שהוא אכן מסר את התמורה, פשוט תנסה לשכנע את השופט , בהרבה מקרים תביעות מתקבלות או נדחות בעיקר על התרשמות השופט ממהימנות הצדדים. בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 053-9429075
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר