אחי בן 27 עם עסק קטן וחדש עם הכנסות קטנות עד חוסר הכנסות (עסק מאוד לא רווחי) חברה שעוסקת בגביית חובות לעירייה. אחי קיבל מהבנק אשראי ללא ערבים דרך הטלפון והם פתחו לו גישה בבנק אשראי להימורים בגובה של 100,000 שח? ברצוני לדעת האם המעשה של הבנק חוקי? לתשובתך אודה
אני סבורה כי האשראי שניתן, לא ניתן לצורך הימורים, אלא למטרה חוקית שאחיך מסר. אם אחיך עושה שימוש באשראי למטרות אחרות, עליך להסביר לו כי הוא עלול להסתבך.
לכל בנק מדיניות משלו, אולם הכל בכפוף לחוק והוראות של בנק ישראל.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 053-9429075
ראשית תודה על תשובתך המהירה
שנית, אחי לא עבריין הוא לא עשה מעשה לא חוקי, עצם העובדה שהוא מהמר סיבך אותו כלכלית. אני רוצה לדעת האם בנק יכול לתת אשראי כל כך גדול לאדם בעל עסק חדש ולא רווחי ללא ערבים ? ובנוסף לקרוא לו כשהוא מגיע ל-80000 אלף שקל לקחת הלוואה נוספת לכסות את החוב, בצורה זאת הבנק בעצם סיבך אותו יותר עם חובות נוספים. מדובר בבנק האם מותר להתנהל כמו שוק אפור ברישיון המדינה ?????
כנראה לא הסברתי את עצמי נכון לכן טרם קיבלתי תשובה .אחי קיבל מהבנק הלוואה שניתנת דרך הטלפון עם קוד שהבנק מוסר. לאשראי זה אין צורך במילוי טפסים, ערבים שאלות לאיזה מטרה ההלוואה , לכן אחי לא שיקר לבנק כי לא דרשו מהבנק שום אינפורמציה ולא נשאלו שאלות . אם הנושא לא ברור את יכולה להיכנס בעצמך לאתר של בנק הפועלים אשראי ברגע לא שואלים שאלות פשוט נותנים כסף לכל בעל חשובון . הוא וקיבל כספים מהבנק בלי סינון בלי לשאול לאיזה מטרה ובלי ערבים ובעיניי התנהלות הבנק מאוד תמוהה. לגבי ההימורים אין ספק שאחי השליך את כספו בצורה לא מושכלת אך הוא הימר במקומות חוקים בטוטו ולוטו באלפי שקלים על ווינר ולא הימורים בלתי חוקים אז אני חוזרת ואומרת לא נעשתה שום עברה פלילית או לא חוקית לכן תשובתך אינה רלוונטית לשאלתי. אין ספק שצריך ללמד את אחי להתנהל אבל זה לא עונה לשאלה שלי
בתשובה אכן ניתן מענה, אם תקראי את התשובה שוב.
אם יש לך שאלות פרטניות בנוגע למדיניות, עלייך לפנות לבנק ישראל.בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 053-9429075
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר