כבעל חברה בע"מ הייתי מנוי של אחת מחברות הסלולר, החברה נסגרה מרצון בלי שהותירה חובות. חב' הסלולר הגישה תביעה בסדר דין מקוצר בגין "קנסות יציאה" הגשתי התנגדות מאוד מפורטת וטענתי בין השאר שכל החשבונות שולמו עד לאחרון שבהם וכן שקנס היציאה מופרך מעיקרו, חברת הסלולר ויתרה על הליך בקשת הרשות להגן והתביעה הועברה להליך רגיל. השאלה היא: האם יש לי בכלל סיבה לטרוח ולנהל את ההליך, האם והיה וחב' הסלולר תזכה היא יכולה בכלל להפעיל הליכי גביה באופן אישי כנגדי, כזכור הלקוח הוא החברה בע"מ ולא אני, והתביעה הוגשה נגד החברה ולא נגדי. אני מאוד מתלבט האם להגיש בכלל תצהירים וכתבי טענות או לתת להם לקבל פסק דין לטובתם,
הכלל הוא כי חברה בע"מ הינה אישיות משפטית נפרדת מבעלי מניותיה ו/או מאורגניה ,התובעת תהיה רשאית לנקוט בהליכי גבייה נגד החברה בלבד ולא נגדך כבעל מניות, ללא הגשת בקשה מבית המשפט להרמת מסך וייחוס אחריות אישית לחוב נשוא התביעה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 053-9429075
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר