שלום וברכה. לפני כ 3 שנים הבנק תבע אותי הסדר דין מקוצר על סך 60000 שח. לא יכולתי לשלם זאת ולכן הבנק פתח נגדי הוצלפ.שילמתי במשך שנה שוברי תשלום על סך 1000 שח כל אחד.לפני כשנתיים הגעתי להסדר ידירות עם הבנק שבו אני מפקיד ישירות לחשבון 1500 שח כל חודש.נכון לעכשיו כבר סילקתי את הקרן. ועל פי לוח הסילוקין של ההסדר נותר לי לשלם עוד 60000 ,שאלתי היא. האם זה ייתכן שעל חוב של 60000 שח אני אצטרך לשלם 120000 שח.האם לבנק מותר לעשות דבר כזה.?תודה
זה לא הבנק עושה,אלא להצמדות והריביות הבנקאיות מתווספות עוד הצמדות והריביות של הוצאה לפועל ולכן הגיוני כי החוב הכפיל את עצמו, על אף התשלום.
יש לבדוק כי כל תשלום אשר שילמת ישירות לבנק, התעדכן בהוצל"פ בהתאם לכך הוקטן החוב.
בהנחה ויתברר לך כי יש תשלומים שלא התעדכנו, עליך לפנות לב"כ הזוכה ולבקש כי יגיש בקשה להקטנת קרן.
בנוסף, מומלץ לפנות ליעוץ פרטני לעו"ד המתמחה בתחום אשר ידע לנהל מו"מ עם הבנק ולהקטין לך את החוב ולהגן עליך מפני נקיטת הליכים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 053-9429075
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר