יש לי חוב לבנק בסך 30 אלף שח
אין לי אפשרות לשלם והבנק מקשה עמדותיו.
עקב חוסר תקשורת עם הבנק החוב כבר נשלח לעו"ד ונפתח תיק בהוצל"פ על סכום זה בתוספת 3 אלפים שח שכ"ט
אני רוצה להגיש בקשה לצו תשלומים והבנתי מחבר שמבין בזה שזה הבקשה והקריטית ביותר משום שבלעדיה ניתן להטיל הרבה מגבלות ופשוט למרר את חיו של החייב .? האם זה נכון?
מצבי הוא שאינני עובד עקב בעיה רפואית (היה לי גם פציעה בעבודה ) ואני אמור להגיש בקשה לנכות מעבודה מביטוח לאומי. דבר שיקח שנה עד שנה וחצי שיקבעו לי אחוזי נכות
אני בן 29
אין לי רכוש /נכסים כלל. אני גר בבית של דוד שלי.
במידה ואקח דרך סיוע משפטי /עמותה עזרה להכנת הבקשה האם זה ריאלי לבקש 300 שח בחודש או שגם אכין בקשה לבד /סיוע מעו"ד זה משהו שהרשם קובע לפי מה שהוא רוצה.. כי הרי הוא יכול לרשום שאשלם 2000 שח בחודש.
במידה ויקבע לי צו תשלומים גבוה האם הנושה יכול ממש למרר את חיי כפי שאמרו לי.. אני ממש חי בחרדה מאז נפתח לי התיק אז אנא תשובה.
מספיק יש לי בעיות רפואיות (אני כבר מוכר עם 20 אחוזי נכות והגשתי בקשת להגדיל את האחוזי נכות עקב החמרה) כך שהחרדות ממש הורסות אותי
אז אנא עזרה ותשובה .
תודה רבה
ההחזר החודשי נקבע בהתאם למצבו הכלכלי של החייב .
רשם ההוצל"פ קובע את צו התשלומים החודשי בהתאם ליכולתך הכלכלית להחזיר את החוב. עליך לצרף לבקשה לחיוב בצו תשלומים שאלון וכתב ויתור על סודיות וכן את כל המסמכים המעידים על ההכנסות וההוצאות שלך . הרשם רשאי ,במידה ומצא לנכון,להזמין אותך לחקירת יכולת, על מנת לחקור אותך בדבר יכולתך הכלכלית .
במידה ותוכיח כי מצבך הכלכלי בכי רע, לא ייקבע לך צו תשלומים גבוה.
גם אם ייקבע לך צו תשלומים נמוך הרי שאתה רק תדחה את הקץ כי החוב ימשיך לתפוח בשל הריביות וההצמדה ולכן, ולכן עדיף נסות ולהגיע להסדר מול הזוכה .
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 053-9429075
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר