שלום רב,
מזה כמעט חמש שנים נפתח נגדי תיק מזונות ילדים בהוצאה לפועל. במשך כל אותם השנים אני משלם באופן סדיר את סכום המזונות שנפסק בהוראת קבע לגרושתי. לאחרונה נוצר חוב על סך פחות מ 2500 ש"ח עקב זה שחיוב אחרון זה הוא שנוי במחלוקת, והוא התברר רק לאחרונה. הזוכה ביקש להטיל עליי את כל המגבלות האפשריות באם לא אשלם בתוך חודש. לצערי בא כוחי העביר את הכסף באיחור של כמה ימים ועקב כך הופעלו כל המגבלות נגדי כולל הגבלה מלצאת מהארץ. לאחר איפוס החוב בתיק ביקשנו לבטל את כלל ההגבלות. הרשמת ביטלה את כולן למעט את ההגבלה מלצאת מהארץ ללא שום נימוק.
יש לציין כי אינני חייב המשתמט מחובו, ואף מאז שנפתח התיק יצאתי מהארץ מספר רב של פעמים. עבודתי בארץ, משפחתי וילדיי בארץ, ואין שום חשש ולו הקטן ביותר שאברח.
הטלת מגבלה זו פוגעת בי קשות שכן אופייה של עבודתי מחייב לעתים לצאת מהארץ בהתראה קצרה.
שאלותי:
1. האם זה סביר שרשמת תחילט החלטה כזו ללא נימוק? לי נדמה שזה סוג של התעללות שכן בכל אותם השנים עמדתי על בירור כל הגדלה בתיק, ולטעמי הרשמת לא אהבה את זה שאני משלם רק עד בירור ההגדלות.
2. האם הטלת מגבלה כה חמורה אינה מחייבת דיון מעמיק ונימוק? אני שוקל להגיש תלונה נגד אותה רשמת.
2. האם להגיש בקשה לרשמת לבטל את הצו או לפנות לערעור ישר?
תודה מראש,
א.ד.
בשונה מבקשה לצו עיכוב יציאה מהארץ שבה יש צורך לצרף תצהיר מפורט המפרט את העובדות לפיהן קיים חשש ממשי כי יציאת של החייב מהארץ תסכל את הליכי הגבייה נגדו, החל מנובמבר 2009 ניתן להטיל על חייב הגבלת יציאה מן הארץ שאינה מוגבלת בזמן, ללא כל קשר לקיום חשש כלשהו לאי פירעון החוב בגין יציאתך מהארץ, הבקשה הנה מנהלית והרשמת לא אמורה לנמק את החלטתה להיעתר לבקשה.
עדיף שתחילה תפנה לרשמת בבקשה לעיון חוזר בהחלטתה לאור פירעון מלוא החוב בתיק, ורק לאחמ"כ , במידה ובקשתך תידחה , תפנה להליך של ערעור על החלטתה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 053-9429075
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר