שלום רב!
שמי חגית ואני גרושה כ-7 שנים. בהסכם הגירושין הוסכם כי אני אשאר עם הדירה ואמשיך לשלם את המשכנתא והגרוש שלי לא ישלם מזונות בשל ויתורו על החלק בדירה. טרם העברתי את הדירה על שמי בטאבו. חשוב לציין כי במשך כל השנים הללו אני המשכתי לשלם את תשלומי המשכנתא. ברוב טיפשותי טרם העברתי אותה על שמי בטרבו וכשהחלטתי לעשות זאת נכנסתי לנסח טאבו של הדירה ולהתפעתי יש עיקול מהוצלפ על החלק של הגרוש שלי. בפועל אין לו שום חלק בדירה אך הבסח הטאבו אכן הוא רשום כחצי מהבעלים. מה עלי לעשות כדי להסיר את העיקול שלא על שמי אלא על שמו ואין לו שום חלק בדירה .
זקוקה לעזרתכם.
תודה
חגית
בבידה והעיקול הוטל ע"י הנושה לאחר חתימת הסכם הגירושין עלייך להגיש בקשה לרשם ההוצל"פ לביטול העיקול שנרשם על הדירה. מומלץ לערוך את הבקשה ביחד עם עורך דין מטעמך, וזאת על מנת שלא "לפספס" אף נימוק שיוכל לסייע לך בהליך המדובר. בקשה זו צריכה לפרט את הסיבות אשר בגינן את מבקשת את הסרת העיקול וכן לתמוך את הטענת באסמכתאות המעידות על אמיתות הטענות שלך.
לאחר הסרת העיקול כדאי לך לפעול במהרה מול לשכת רישום המקרקעין להעברת הזכויות מהגרוש שלך אלייך , העברת הזכויות בהסכם גירושין שקיבל תוקף של פס"ד אינה מורכבת ופטורה ממסים .
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 053-9429075
תודה רבה על תשובתך המהירה. לצערי אין לי חשבון בפייסבוק אך אד מרוצה מהאתר שלכם ומההתייחסות שלכם לפנים.
תודה מכל הלב
חגית
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר