לפני כ-15 שנים פתחתי תיק הוצאה לפועל כנגד אדם בשל חוב של כמה אלפי שקלים.
עד היום לא הצלחתי לגבות אפילו שקל אחד.מדובר בחייב מקצועי.אין לו חשבון בנק הוא גר בדירות שכורות במקומות שונים שקשה לאתרו.הוא ספר עצמאי אי אפשר לעקל מכשירים המשמשים אותו לעבודתו.יתרה מזאת הוא אינו רשום כבעל העסק.
השבוע קבע ראש ההוצל"פ שיש להוציא נגדו צו הבאה.התברר לי שאני צריכה לשלם אגרה בגין צו המעצר!!!
אני שואל איזה תועלת תצמח לי מצו ההבאה.נניח שהוא יובא לחקירת יכולת ויקבע מה שיקבע איך אגבה את החוב שהוא כיום קרוב ל10000 ש"ח???
מאז שבטלו את המאסר כנגד חייבים קשה מאוד לגבות את החוב.
יוער שנקטתי נגדו את כל ההליכים האחריםללא יוצ מהכלל כמו צו עיכוב יציאה רשיון נהיגה וכו, אגב הרכב בו הוא נוהג אינו על שמו
האם תצמח לי תועלת ממשית מצו ההבאה.???.
מטרת צו הבאה אינה הליך עונשי כמו מאסר אלא מטרת הצו היא להביא את החייב לחקירה בפני רשם ההוצל"פ . סמכויות רשם ההוצאה לפועל כלפי חייב שהובא בפניו מכוח צו הבאה הן רחבות, הוא רשאי לקבל כל החלטה שהיא, אשר נחוצה לדעתו לצורך פירעון החובות של החייב, לתת או לשנות צו תשלומים, לדרוש כל מידע בנוגע להכנסות החייב, נכסיו וההתחייבויות , להכריז על החייב כמוגבל באמצעים, להזמין את החייב לחקירת יכולת במעמד הזוכה ולתת צו להמצאת מסמכים במועד אחר. לצו ההבאה יש גם אפקט פסיכולוגי , החייב מודע לכך שניתן לעצור אותו למשך 24 שעות ולכן יכול מאוד להיות שרק מהסיבה הזו הוא ינסה להגיע להסדר לפירעון החוב, אם כבר הוצאת כספים לגביית החוב נראה שכדאי לך להוציא סכום שנוסף של 171 ש"ח בגין אגרת צו ההבאה, שאגב , גם סכום זה יתווסף לסכום החוב בתיק.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 053-9429075
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר