שלום. הייתה תקופה בה לא היה בידי לשלם מזונות. גרושתי פנתה אל הביטוח הלאומי. וזה מצדו תבע אותי ובמקביל, החל להוריד סכום מסויים מקצבת הנכות לה אני זכאי. עבר זמן וגרושתי פנתה אל ההוצאה לפועל ותבעה בתיק מזונות דרכם על אותה תקופת אי תשלום.
הגיע רגע ובו היא ואני הגענו להסכם אשר נכתב ונחתם והוגש אל ההוצאה לפועל לאישורם. בהסכם מצויין מלוא הסכום אותו אני חייב לה. אותו אני משלם בתשלומים נוספים יחד עם סכום המזונות הבסיסי. ההוצאה לפועל קיבלה מצידה את ההסכם. ועצרה ההליכים בתיק ואף שלחה אישור בעניין זה.
הביטוח הלאומי, עדיין מורידים לי סכום מקצבת הנכות לטובת חוב המזונות על אותה תקופה מדוברת.
ובעצם נוצר מצב בו אני משלם את אותו החוב פעמיים. פעם אחת לגרושתי ישירות. ובפעם השנייה לביטוח הלאומי. הייתכן?
עליך להגיש טענת פרעתי, בנוגע לתקופה בה שולמו המזונות לגרושתך ע"י ביטוח הלאומי וכיום הינך מחזיר את הסכום לביטוח לאומי. יש לצרף אסמכתאות המאמתות את דבריך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 053-9429075
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר