לפורום עורכי הדין שלום .אני חיב לביטוח לאומי חוב מזונות ליפני חצי שנה ביטוח לאומי שלך למעסיק שלי מיכתב שהוא צריך לקזז לי מהמשכורת כול חודש 2000 שח לטובת חוב מזונות ששיך לי מאז כול חודש יורד לי 2000 שח שאני כבר לא מסוגל להמשיך לנהל חיים נורמלים אני עובד שתי עבודות שמשכורת אחד הולכת לחוב לביטוח לאומי אבל מה שאני רוצה לדעת עם כול חודשיורד לי בקביעות 2000 שח כמו שקבע ביטוח לאומי זאת עומרת שאני נימצא איתם בהסדר תשלומים רציתי לדעת עם הם יכולים להמשיך לעכל לי עוד כסף מהמשכורת הוא לימנוע מימני לחדש רשיון נהיגה שבעצם זה העבודה שלי כי אני עובד נהג משאית הוא לעשות לי עיכוב יציאה מהארץ למרות שכבר יצאתי כמה פעמים לחול בזמן שיש לי עיכול ואני ממשיך לעבוד וכול חודש הם מורידים לי את הכסף שלהם אני כבר לא יודע מה לעשות זה הורס לי את כול החיים וכימעת היגעתי למצב של דיכאון כי החיים שלי ושל המישפחה שלי כול הזמן במריבות ברצוני לצין שיש לי כבר חיים חדשים ישנים 17 שנה והמצב הזה מקשה לי על החיים אשמח לקבל יעוץ אלפי תודות יעקב
העובדה כי הינך משלם את הצו התשלומים, אינה מונעת מהנושה לנקוט נגדך בהליכים על מנת לגבות את החוב.
בעניינך, מומלץ להגיע להסדר, אשר יגן עליך הן מפני הגדלת החוב והן מפני נקיטת הליכים.
רצוי כי ההסדר הנ"ל יהיה באמצעות הסכם.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 053-9429075
יש לי חוב מזונות מלפני כ-20 שנה שילמתי לסירוגין למוסד לביטוח לאומי, הגעתי לפני כשלוש שנים להסדר עם ההוצאה לפועל להסדר תשלומים על כל החוב של המזונות למוסד לביטוח לאומי אני משלם בכל ראשון לחודש את ההחלטה של יו"ר הוצאה לפועל כמו כן אני נכה 100% שר"מ 100+ מקבל קצבת ניידות כחסר רכב אני מרותק לכיסא גלגלים. האם כל זמן שיש לי הסכם ואני עומד בהסכם עם הוצל"פ רשאי המוסד לביטוח לאומי לקזז לי לםי סעיף 14א או 14ב או 14ג מקזזים לי משר"מ+ מניידות סכומים גבוהים מאוד למרות שיש לי הסכם עם ההוצאה לפועל על תשלומים.
אודה לכם על תשובתכם הדחופה ביותר.
התשלום באמצעות הוצל"פ, אינו מונע נקיטת הליכים כנגדך ע"י הנושה.
ראשית, אתה יכול להגיש בקשה לביטול ההליכים, עם זאת כאמור אין מניעה מצידו של הנשוה לגבות את החוב המגיע לו, ולכן הביטול יהיה נתון לשיקול דעתו של הרשם.
ישנה אופציה נוספת עדיפה והיא להגיע להסדר עם הנושה באמצעות הסכם אשר לפיו תהיה מוגן מפני נקיטת הליכים ועוד דברים נוספים.
רצוי לפנות לעו"ד על מנת שינהל עבורך את ההסדר והן יערוך לך את ההסכם.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 053-9429075
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר