אני חייב לביטוח לאומי 216000 שח יש לי עיקול על המשכורת בסך של 2000 שח שימוריד לי כול חודש מהמשכורת כול שנה אני מקבל הבית דרישה לתשלום חוב במידי העים ביטוח לאומי יכול להמשיך להקל לי את המשכורת ולהגביל אותי בחידוש רשיון נהיגה ולעשות לי עיכוב יציאה מהארץ אחרי שאני כבר העוקל הוא שהם שוחים כול שנה את אותו המיכתב אשמח לקבל תשובה אני כבר לא יודע מה לעשות אני ממש מדוקא מהמצב הרבה תודות יעקב
כל עוד קיים חוב בתיק ניתן לעקל את המשכורת . ההגבלות שהוטלו עליך לרבות חידוש רישיון נהיגה ויציאה מהארץ ימשיכו להיות תקפות כל עוד קיים חוב בתיק.
באפשרותך לפנות לרשם ההוצל"פ בבקשה כי ייקבע לך צו תשלומים חודשי לאחר חקירת יכולתך הכלכלית לגבי התשלום החודשי. במידה ואכן ייקבע לך צו תשלומים חודשי תוכל להגיש בקשה לבטל את עיקול המשכרות וכן את ההגבלות כל עוד אתה עומד בצו התשלומים שנקבע.
לאור גובה החוב , גם ייקבע לך צו תשלומים חודשי הרי שהחוב ימשיך לתפוח למרות התשלומים וזאת בגין הריביות הגבוהות.
באפשרותך להגיש בקשה להתחיל בהליכי פש"ר , כדאי מאוד שתיעזר בשירותיו של עו"ד ואם ידך אינה משגת תפנה בבקשה מתאימה לאגף סיוע המשפטי במשרד המשפטים .
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 053-9429075
החוב ישאר גם בסיום הפש"ר וגם בקבלת ההפטר.
מזונות המגיעים על-פי פסק דין ואשר זמן פירעונם חל אחרי מתן צו הכינוס אינם בני-הוכחה בפשיטת הרגל. אולם חוב שנצבר בטרם מתן צו הכינוס הם חלק ממצבת החובות בהליך הפש"ר.
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 053-9429075
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר