שלחו לי הודעת אזהרה מההוצאה לפועל בגין חוב לרשות השידור .דיברתי עם הנציגה של משרד עורכי הדין של רשות השידור והסברתי לה שבתקופת החיוב אני ואשתי גרנו (ועדיין גרים) אצל ההורים שלי והעובדה שהם שלחו לנו חיוב תשלום לכתובת של הורי שמשלמים אגרה ויש קבלות .
היא השיבה שכשרכשנו מכשיר טלוויזיה חדש ההינו חייבים להצהיר ברשות השידור שאנחנו גרים אצל ההורים ולכן אנחנו חייבים לשלם הסכום 2400 שח. אני חושב שהיא משקרת כי לא יכול להיות שאנחנו מחויבים על הכתובת של ההורים שלני שמשלמים אגרה. אני צודק?? מה לעשות?לשלם או להתנגד ואם להתנגד לקחת עורך דין או שאפשר ללכת לא מיוצג לדיון ולהסביר לשופט את עמדתי?האם יכול להיות שאני צודק והשופט יחייב את רשות השידור לשלם לי הוצאות שכר טרחה וימי עבודה?
אכן ע"פ תקנה 5 לתקנות רשות השידור: (א)אדם הרוכש מקלט טלוויזיה יודיע על כך למנהל בכתב, תוך שלושים ימים מיום קבלת המקלט, ויציין בהודעתו את שמו המלא, מענו ומספר זהותו.
(ב)לא נמסרה הודעה כאמור, יראו את המקלט כנרכש בשנת הייצור שלו זולת אם הוכיח מחזיק המקלט, להנחת דעתו של המנהל, כי רכש את המקלט במועד מאוחר יותר.
ברור כי נתנו לך תשובה נכונה, מומלץ להסדיר את החוב וכמובן לתת תצהיר כי הינך מתגורר אצל הוריך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 053-9429075
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר