שלום רב,
תבעתי מעסיק קודם שלי על אי תשלום מספר משכורות וזאת על פי ההסכם שנחתם בינינו בעבר.
בית המשפט מצא את המעסיק שלי כחייב וקבע בפסק הדין כי עליו לשלם לי 123,000 ש"ח.בינתיים החוב גדל והגיע ל 320,000 ש"ח.
על המעסיק יש איחוד תיקים בהוצל"פ והוא משלם סכום מגוחך כל חודש שמתחלק בין הנושים.חשוב לציין כי אני הנושה הגדול שלו,בנוסף ישנם עוד שני בנקים כנושים שחלקם קטן משלי.
החייב הינו חנות מאוד מצליחה בתחומה בענף מאוד ריווחי.
חשוב לציין כי החייב (מעסיק) הצהיר כי אינו יכול לשלם את חובו,אין לו חשבונות בנק,הוא טוען כי הוא שכיר בחנות. בפועל הייתי עד לכך כי בזמן שקנה חנות בסמוך לחנותו על מנת להגדיל את שטח חנותו, שילם על כךבמזומן. כל לקוחותיו יודעים כי הוא זה שבעל החנות ולא שכיר כפי שמצהיר.
יש לו כאמצעי תשלום באשראי מספר כספיות. לקוחותיו אשר משלמים באשראי, בפועל מעבירים את הכסף אל ספקיו והוא מקבל את הכסף מספקיו.
הוא טוען כי אין לו שום נכסים,נדל"ן וכו'.
בפועל הוא מחזיק כמויות גדולות של מזומן אם באמצעות לקוחות אשר משלמים במזומן בחנות בעת הקנייה ואם באמצעות תגבולים שמקבל מספקיו.
מה ניתן לעשות על מנת לגבות את הכסף המגיע לי?
ישנן הרבה דרכים לגביית החוב ובין היתר להטיל הגבלה על רשיון הנהיגה של החייב, להוציא עיכוב יציאה, להטיל עיקולים בכל החשבונות ואם הוא מצהיר כי הינו שכיר, ניתן להטיל עיקול על משכורתו. כמו כן אתה יוכל לזמנו לחקירת יכולת, להטיל עיקול מטלטלין ועוד.
ישנן דרכים נוספות, אולם על מנת לתת מענה יותר פרטני מלבד האמור, יש ללמוד את החומר ואת הנפשות הפועלות.
מומלץ לפנות לעו"ד המתמחה בתחום אשר ידע מה ניתן לעשות מעבר למפורט.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 053-9429075
קודם כל תודה על התשובה המהירה,אשמח אם נוכל לשוחח קצת יותר לעומק.
אשמח אם תשאירי פרטים במייל ואצור קשר.
תודה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר