שלום,
יש לי חוב הוצל"פ שמתנהל כבר 15 שנה וטפח בלי פרופורציה עד פי 20 בריביות ועמלות עו"ד שונות!
אני מצידי, מעוניין לשלם מיידית חלק ניכר מהסכום ולסגור את התיק.
הבעייה היא שהעו"ד של הצד השני מאד עקשן ומעוניין במלוא סכום החוב כולל כל הריביות!
חשוב לציין שאני נכה קשה מאד ויש לי הרבה נסיבות מקילות.
הייתי בעזרה משפטית והם שאלו אם יש לי דירה, וכשעניתי שכן, הם אמרו לי שאם יש לי דירה אז זה יקשה עליי ללכת לפשיטת רגל.
לחילופין, אמרו לי לעשות חקירת יכולת – אך איני מעוניין בכך כי את ההוצאות שלי אני משלם ללא קבלות (פשוט כי אין לי צורך בהן) ואני חושש שהרשם יפסוק לי תשלומים חודשיים גבוהים עקב כך כי אין לי הוצאות להציג בצורה רשמית.
גם מסיבה נפשית, אני מעוניין לסגור את התיק הזה!
לכן חשבתי על פתרון זה: אני מעוניין להגיע למשרדי הוצל"פ ולהציע לרשם לשלם מיידית סכום כלשהו (30%-50% מסכום החוב כרגע) כדי לסגור את התיק מבלי שהעו"ד העקשן של הצד השני יוכל להתנגד.
הסיבה שחשבתי על פתרון זה היא ששמעתי שתיקים פרטניים בתיק איחוד ניתן לסגור ב-30% מגובה התיק בהוצל"פ. אומנם אין לי תיק איחוד כי יש לי רק את חוב זה בהוצל"פ, אך האם אוכל לסגור במקרה זה את התיק בתשלום של 30%?
האם פתרון כזה הוא אפשרי?
לחילופין, האם יש פתרון אחר שיסגור את התיק באופן מיידי בתשלום חלקי בלבד ויעקוף את העו"ד העקשן של הצד השני?
תודה.
הפתרון שאתה מתאר ודאי שאינו אפשרי. לרשם ההוצל"פ אין סמכות להפחית את החוב ולסגור את התיק לאחר תשלום חלקי בלבד .
במידה ובמשך 15 שנה הזוכה קפא על שמריו ולא פעל לגביית החוב באפשרותך לפנות לרשם בבקשה להפחית את הריביות שנצברו.
אין שום פתרון לסגור את התיק ללא הסדר עם הזוכה בתיק.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 053-9429075
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר