שלום רב, אני עו"ד שלא מתעסקת בהוצל"פ אבל עלה עניין בנוגע לשליחת מכתבי התראה באחת מהפגישות עם הלקוחות שלנו ורציתי תימוכין בנדון.
אני זוכרת, בעת לימודיי לבחינת הלשכה, ששליחת מכתבי התראה לחייב אפשרית רק לחייב וכי אתית אסור לשלוח מכתבי התראה לבני משפחתו לגבי כספים שאולי נמצאים ברשותם אלא אם ישנה חזקה כזו. כלומר שלשון מכתב ההתראה צריכה להראות על ידיעה. כמובן שבנקים וכיו"ב אינם חלק מהשאלה שלי. אני יודעת שיש הבדל בין הפרקטיקה לחוק ההוצל"פ או לכללי האתיקה אבל מעניינת אותי התשובה לסוגייה הזו.
תודה מראש,
נועה
מבחינה אתית, אם אין זיקה לחוב לאדם שנשלח אליו מכתב ההתראה, אזי אין משמעות למכתב התראה למעט ניסיון של ב"כ הזוכה להפחיד את בעלי משפחתו.
אם זאת, במידה ומדובר בתא משפחתי אחד, הרי שבמידה ויש זיקה האחד לשניה בתא המשפחתי יכול להיות כי מכתב ההתראה מתאים במקרה זה, כל עניין לגופו.
בכל מקרהועניין, מכתב התראה ראוי לתגובה ע"י ב"כ החייב, לא הבנתי האם מדובר בהתראה ע"י הוצל"פ או מכתב התראה ע"י ב"כ הזוכה.
במידה ומכתב ההתראה ע"י הוצל"פ הרי שנפתח תיק כנגד בני משפחתו של החייב.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 053-9429075
תודה רבה על התשובה,
השאלהשלי יותר מתמקדת בהאם רשאי ב"כ הזוכה לשלוח מכתבי התראה לקרובי משפחה של החייב בהם הוא מזהיר אותם כי אם יש ברשותם כספים של החייב עליהם להעביר אותם לזוכה או ב"כ - או שיש בכך משום פגם אתי כלשהו? וזאת כאשר לא נפתח תיק הוצאה לפועל אלא מדובר בנסיון ב"כ הזוכה לגבות את הכספים אותם חייב לו "החייב" בכל דרך.
שוב תודה!
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר