שלום,
אני עו"ד אבל לא עוסקת במקצוע ואין לי ניסיון בתחום הזה. לקוח לא משלם לחברה שבה אני עובדת, ואני רוצה להגיש תביעה בהוצל"פ. הבנתי שאני צריכה לשלוח לו התראה לפני כן.
1. אני חייבת לשלוח את כתב התביעה עם ההתראה?
2. איך אני מוצאת את מס' תעודת הזהות שלו? אם אין לי - איך אני מגישה תביעה להוצל"פ בלי זה? יש לי שם מלא וכתובת.
תודה,
יעל
היי יעל,
אין צורך להכין כתב תביעה על סכום קצוב בשלב הזה.
את כתב התביעה את עורכת רק לאחר ששלחת מכתב התראה.
במידה והוא לא שילם את החוב תוך 30 יום ממועד משלוח המכתב בדואר רשום לכתובת העדכנית שלו את מגישה ללשכת ההוצל"פ בקשה לביצוע תביעה על סכום קצוב ומצרפת את התביעה , העתק ממכתב ההתראה והעתק מהאישור על המשלוח בדואר רשום. ובמידה והחייב הגיב גם את העתק התגובה .
את חייבת לציין את מס' הת.ז. של החייב אחרת לא יפתחו את התיק. באפשרותך למלא טופס בקשה לאיתור מען( למרות שאת יודעת כבר את הכתובת) באתר של משרד הפנים בתשלום אגרה של 20 ש"ח ויישלח אלייך בדואר תוך מס' ימים טופס עם פרטי החייב לרבות מס' הת.ז. שלו. אם את מעוניינת לקבל את המידע במקום את יכולה לגשת לאחת מלשכות משרד הפנים . בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 053-9429075
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר