שלום,
ישנה חברה גדולה אשר מאיימת לפנות להוצאה לפועל על סכום של כ-500 שקל,
אני לא מסכים בכלל עם החוב .
במידה ואני מתנגד והוצאה לפועל תקבל את העמדה שלי, כפי שכנראה יקרה.
מה האפשרויות העומדות לאותה חברה? ומהן ההוצאות המינימליות בעקבות כך?
האם הם יאלצו לתבוע אותי בבית משפט השלום בעקבות כך?
מה ההוצאה המנמלית עבור הליך כזה?
האם זה בכלל שווה להם ויש להם מה לעשות ?
במידה וההתנגדות מתקבלת התיק עובר לבית המשפט שיכריע במחלוקת. במידה ותביעתם נדחית הם יחויבו בהוצאות וודאי לא יכול לתבוע שוב בגין אותה עילה.
קח בחשבון שגם אם ההתנגדות שלך תתקבל והתיק יעבור לבית המשפט יש סיכוי שתביעתם תתקבל ואז תחויב בנוסף גם לשלם הוצאות.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 053-9429075
האם זה יכול לעבור לבית משפט על סכום של 500 שקל ?
לאיזה בית משפט? בית משפט שלום?
ניראה לי שקראתי שהסכום מינימום לתביעה זה בערך 750 שקל.
אגב, אני לא סתם מתנגד, יש לי עילת התנגדות ואני באמת לא מסכים.
744 ש"ח זהו סכום האגרה המינימאלי שיש לשלם לגזברות בית המשפט בגין הגשת כתב התביעה. לא קיים סכום מנימאלי להגשת תביעה .
בגין העובדה כי מדובר בתובעת שהיא חברה אזי היא איננה יכולה לתבוע בתביעות קטנות ולכן התיק יועבר לבית משפט השלום. אל תבנה על זה שיוותרו לך תנסה ליצור קשר עם העו"ד של החברה ואולי כך תסיים את הסכסוך מחוץ לכתלי בית משפט
קודם כל תודה על התגובה.
שנית,
העורך דין שלהם לא מוותר
הוא שלח לי מכתב עם הרבה שטויות ושקרים.
על מנת להעריך האם הם רציניים, מה העלויות שלהם בניהול הליך זה?
כולל אגרות וניהול הליך משפטי לאחר התנגדות.
חשוב לי להעריך את העמדה האמיתית שלהם.
ברור לי שהם ינסו להפיל עליי את ההוצאות.
אני לא נכנע לאיומים והפחדות.
בברכה ותודה.
במידה ותביעתם תתקבל בית המשפט יפסוק כנגדך בנוסף לחוב המקורי גם את כל ההוצאות בגין ניהול ההליך.
אם אין לך טענות מהותיות כדאי לך לשלם אחרת תחויב בתשלום גבוה הרבה יותר.
אם זו חברה גדולה כנראה שהיא מעסיקה עו"ד שכיר או שוכרת שירותים משפטיים ממשרד גדול ומשלמת ריטיינר, כך שההוצאות הן שוליות .אל תבנה על זה שיוותרו לך .
מה לגבי כל הזמן שאני צריך להשקיע פה? אני זכאי לפיצוי על זה?
החוב הוא על 399 שקל. לטענתם.
מדובר בקנס יציאה שאני לא מסכים לו.
אני בקשתי להקפיא את מנוי החדר כושר שלי בגלל שלא היה לי כסף לשלם והם סירבו להקפיא לי את המנוי ללא עלות וביקשו ממני דמי יציאה.
הם יכלו להקפיא לי את המנוי ולתבוע ממני את עלות הקפאת המנוי אך הם בחרו מרצונם לבטל לי את המנוי ולדרוש ממני דמי יציאה למרות שאני לא רציתי כלל בביטול המנוי ויש לי מיילים המבקשים להקפיא אותו.
אשמח לשמוע לדעתך על הבעיה שלי.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר