הוכרזתי כחייב מוגבל באמצעים. חשבון הבנק היחיד שלי הוא חשבון בבנק הדואר שעל פי חוק חייב להתנהל ביתרות זכות בלבד. אני עצמאי וכל הכנסותיי הן אך ורק משיקים או מהעברות בנקאיות של לקוחותיי.
לפני ההכרזה כחייב מוגבל באמצעים הטיל אחד הנושים עיקול על החשבון. בהחלטה על ההכרזה כחייב מוגבל באמצעים קבעה הרשמת כי העיקולים על חשבונות העו"ש שלי יבוטלו "מלבד יתרות זכות". פניתי בבקשה להסיר את המילים "מלבד יתרות זכות" ככל שהמדובר בבנק הדואר וקיבלתי החלטה האומרת "אינני רואה מקום לשנות את החלטתי הקודמת". המשמעות היא שאינני יכול למשוך כספים מן החשבון ואין לי גרוש על הנשמה.
מה אני יכול לעשות? רק לערער לבית המשפט?
במקרה שלך אין לך זכות מוקנית לערער אלא אתה חייב לבקש רשות ערעור משום שמדובר בסוג החלטה מנהלית שלא קיים לגביה ערעור בזכות.
אתה רשאי לפנות לרשם ההוצל"פ בבקשה מפורטת להסיר את העיקול מחשבון העו"ש כל עוד אתה עומד בצו התשלומים שנקבע לך כחייב מוגבל.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 053-9429075
המשפט "מלבד יתרות זכות" הופיע בהחלטה על הכרזה כחייב מוגבל באמצעים. כשראיתי אותו פניתי בבקשה מפורטת מאוד עם הסבר מדוע בבנק הדואר המשפט הזה מרוקן את ההחלטה מתוכן, והתשובה שקיבלתי היתה "אינני רואה מקום לשנות את החלטתי". בכל מקרה תודה, אגיש בקשת רשות לעירעור.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר