מכון קוסמטיקהברמת גן נסגר והותיר עשרות לקוחות ששילמו ועדיין משלמים ולא הספיקו לקבל או לא סיימו לקבל את התמורה בעד התשלום (טיפולי לייזר למשל). מה אפשר לעשות במצב כזה? ידוע לנו מי הבעלים, אך אין לנו מספר טלפון שלו רק של אחת העובדות לשעבר. האם החוק מגן כל הלקוחות במצבים כאלה? ידוע לי שניתן לבטל תשלומים עתידיים דרך חברת האשראי ומה עם עסקאות שכבר שולמו (מדובר במאות ואלפי שקלים).
תודה רבה!!!
המציאות שאת מתארת נפוצה מאוד . במידה והתשלום לא שולם במלואו אלא בתשלומים , את רשאית לבטל את יתרת התשלומים העתידיים .
לגבי התשלומים שכבר שולמו , ככל ולא ניתנה תמורה בעד אותם תשלומים ניתן להגיש תביעה כנגד החברה או לחלופין תביעה על סכום קצוב בלשכת ההוצל"פ במידה ויש הסכם בכתב והתביעה אינה עולה על סכום של 50,000 ש"ח . במצב בו מדובר בחברה בע"מ שכבר לא פעילה ולא ניתן להיפרע ממנה מכיוון שאין בבעלותה כספים/נכסים לא תמיד כדאי לנקוט בהליכים לגביית החוב בשל הסיכוי האפסי להיפרע ממנה. במידה ומדובר בעוסק מורשה ולא בחברה בע"מ ניתן לתבוע את החוב מבעל העוסק עצמו.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 053-9429075
היכן אני יכולה לברר באם מדובר בעוסק מורשה או בחברה בע"מ?
מה ז"א הסכם בכתב? האם חשבוניות בגין תשלומים מספיקות לצורך תביעה בהוצל"פ?
היכן מגישים את התביעה? לדעתי מדובר בעוסק מורשה, ממך אני מבינה שזו תביעת הוצל"פ, כיצד ואיפה אני מבצעת זאת?
ושוב תודה רבה!!!
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר