בס"ד
שלום.
יש לי כמה שאלות, אני מקווה שתוכלו להשיב לי.
1. האם המערכת המשפטית לאכיפה וגביה, זו אותה מערכת משפטית של ההוצל"פ?? או שמדובר בשתי מערכות שיפוט שונות??
2. האם כל מי שמגיש תביעה באופן אוטומטי נחשב הזכאי, והנתבע נחשב מידית חייב??? או שבודקים עם הנתבע אם התביעה אכן נכונה??? ומה יכול לעשות נתבע כדי להוכיח חפותו???
3. האם כחלק מהליכי התביעה בנק ישראל באופן אוטומטי עם הגשת התביעה, הופך את חשבונות הנתבע למוגבלים??? או שאין קשר בין התביעה וההגבלה???
הרשות לאכיפה וגבייה מורכבת משתי יחידות מערכת ההוצאה לפועל והמרכז לגביית קנסות.
לשאלתך השנייה על הנתבע להגיש תוך המועד הקבוע בחוק כתב הגנה או בקשת רשות להתגונן להוכחת חפותו , מתקיים הליך משפטי לבירור טענות הצדדים שבסופו מתקבל פסק דין לפיו מתקבלת התביעה או נדחית.
אין כל קשר בית תביעה והגבלות.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 053-9429075
שלום.
תודה על תגובתך.
ברצוני לשאול עוד בבקשה.
1. כמה זמן החוק נותן לנתבע להתגונן???
2. אם לא הגשתי בזמן הקבוע בחוק כתב הגנה, מחוסר ידיעה, או משום שלא קיבלתי מכתב שמבהיר לי את זכותי זו המוגבלת בזמן מסוים, אז אין לי אפשרות להתגונן בכלל ?? אין הליך של זימון?? הליך של חקירה כדי לגלות אם התביעה היא צודקת ואמיתית ??
שום פניה שלי לבירור אמיתות התביעה לא תיענה?? יש אפשרות לשלוח / להציג הוכחת תשלום שבוצע לפני שהואשמתי ??
3. האם כתוצאה מהטלת העיקול על החשבון, מוטלת גם הגבלה על החשבון בבנק???
4. מה קורה לרישיון נהיגה שעוקל בעקבות כל התסבוך הזה?? האם אני מאבדת גם את רישיוני, כמו שאיבדתי את רכבי. עבודתי חסכונותי חסכונות הפנסיה שלי, ובריאותי. והכל על לא עוול בכפי???
מה אני עושה ??? אני מיואשת.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר