שלום.
אני בעל חברה בע"מ. שכרתי שירותים של קבלן חיצוני ומסרתי לו בטרם ביצוע העבודה מס' שיקים להבטחת ביצוע העבודות. לבקשתו של הקבלן לא רשמתי את שמו על גבי השיק. הקבלן לא ביצע את העבודות וברח מבלי להשיב לי את השיקים שבידו. בגין השיקים שמסרתי לו הוא הוציא לי חשבוניות מזוייפות. הבוקר קיבלתי מכתב התראה מעו"ד בגין אחד מאותם השיקים בגלל שהוא חזר. מסתבר שהקבלן רשם עליו שם אחר ושילם איתו לצד ג'. עכשיו אותו בן אדם (צד ג') רוצה שאני אשלם את השיק! למרות כל הפניות שלי לקבלן הוא לא החזיר לי את השיקים ועכשיו מאיימים עליי בתיק הוצל"פ על השיק. אני לא חייב כסף לקבלן ואני לא מכיר את הגב' ששמה על השיק ולא חייב לה כסף. זה הקבלן! מה עליי לעשות?
שאלה נוספת ברשותך, האם זה נכון שבפתיחת תיק הוצל"פ כנגד החברה שלי שהיא חברה בע"מ יכולים להטיל עיקולים על נכסים אישיים שלי לפי ת.ז?
על מנת להשיב כי אכן יש מקום להגיש התנגדות, יש צורך בעוד פרטים נוספים אותם לא ניתן לקבל במדיה.
מחד ואכן מדובר בכישלון תמורה, על פניו הנ"ל מתאים להליך הנקרא התנגדות לביצוע שטר, מאידך היות ומדובר בצד ג', הרי שע"פ דיני שטרות יש להוכיח האם צד ג' קיבל את השטרות בתום לב ועוד קריטוריונים נוספים, לכן כאמור נחוץ לקבל עוד הרבה הרבה פרטים על מנת להחליט.
לשאלתך הנוספת, בהנחה והשקים רשומים רק ע"ש החברה , הרי שמחד לא ניתן לנקוט נגדך, מאידך במידה ויורם מסך לחברתך, אתה עלול להיות מחויב בחובות החברה. כמו כן במידה ותזומן לחקירת צד ג', יתכן ותחוייב לשלם את החוב.
יש להדגיש כי הנ" אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני, על כן מומלץ לפנות ולקבל יעוץ פרטני בעניינך, יודגש כי קיימות אלטרנטיבות נוספות לפתור את העניין, על מנת לחסוך הוצאות מיותרות, הצמדות וריביות והן הגבלות, עיקולים וכל ההליכים ככל שייקנטו נגדך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 053-9429075
תודה על המענה.
אשמח לדעת אילו פרטים נוספים נחוצים לך.
בסוף התשובה כתבת כי ישנן אלטרנטיבות נוסםות... אילו? שקלתי להגיש תלונה במשטרה... יעזור? מה קורה במצב שאני מגיש התנגדות? האם אני צריך לזמן את הקבלן? הוא נעלם ואיני יודע היכן לאתר אותו.
כמו שעניתי בתשובתי לעיל נדרשים פרטים נוספים על מנת להשיב והמדיה זה לא המקום לפתור את הסוגיה.
רצוי כי תקבל יעוץ פרטני ומלא.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 053-9429075
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר