לפני עשר שנים חזר לי צק שניתן לפיקדון בלבד לכן לא דאגנו לשלמו ב-2010 נפתח תיק ע"ש בעלי ופסק הדין היה שהתיק נגדו נסגר ואין לו חוב לפני מספר ימים התקשר הבנק שקיבלתי הגבלה חמורה מבנק ישראל ותכנס לתוקף בעוד 3 ימים אציין שבמהלך השנים לא קיבלתי התראות או הודעות כלשהן וכן כל כרטיסי האשראי נחסמו אציין שזה הצק היחיד שחזר ופעילותי בבנק במהלך 10 השנים תקינות לחלוטין האם מותר להם לבצע הגבלה על החשבון כשאיני עונה לקרטוריון של לקוח מוגבל?והתראה כזאת קצרה ? ואם החשבון הכנס לתוקף כשהתיק יסגר אוכל להסיר את ההגבלה מידית?
החל משנת 2009 לאחר שינוי מס' 29 לחוק ההוצל"פ ניתן לבקש לאחר חצי שנה ממועד מסירת טופס האזהרה, הגבלת החייב כלקוח מוגבל מיוחד, כמשמעותו בחוק שיקים ללא כיסוי .לא תוכלי להסיר את ההגבלה אלא רק לאחר תשלום החוב או לבקשת הזוכה או בהוראת רשם ההוצל"פ.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 053-9429075
לאור שאלותי הבנתי שרק אם היתה אזהרה היה מותר להגביל את חשבונותי לכן הלכתי לבקש לראות את אישורי המסירה כי לטענתי לא קיבלתי מעולם אזהרה אך להפתעתי הוצל"פ טענו שאין בתיק כי זה לא נסרק ואמרו לי שזה בטח אצל העו"ד הם מעולם לא ראו רק העו"ד הצהיר ששלח אז הלכתי למשרד עו"ד להוציא ולראות מי קיבל, שלח או חתם על אישור מסירה ובמשרד עו"ד ענו שאין להם אפשרות לבדוק כרגע והם עסוקים כ"כ כעסתי שכך המדינה מתנהגת כלפי האזרח המסכן כל חיי עומדים לההרס בעוד שבוע על משהו שלא מגיע לי וכולם אטומים לבקשותי. ואז איימתי שהרגע אזמין משטרה כי יש גבול. ואז קיבלתי תשובה שאין בתיק אישורי מסירה כמובן שקיבלתי אישור על כך וכשהצגתי ראיות מהתיק שלי לען"ד אפילו הביא לי מסמך להוצ"פ לסגור את התיק ! והכל בוטל כי הכל היה שקר! שאלתי היא :.זו פעם שניה שמשקרים לי אנשי החוק במדינה בנושאים אלו הפעם לא אעבור בשתיקה ואני מעוניינת לתבוע את כל הגורמים על כל הנעשה!(סיפורי כמובן מורכב יותר וארוך ) האם אפשרי ? האם יש את מי? האם כדאי? בתודה מראש!
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר