השאלה שלי היא כזו - איך אפשר לבטל או לעצור הליכים בהוצאה לפועל? מדובר בדו"ח עירוני בענייני איכות הסביבה (אי פינוי זבל) שהלך ותפח ולמרות שהגשנו ערעור כנראה הטפסים לא הוזנו ולכן לא נידון, עד שהבוקר התבשרנו שנפתחו נגדנו תהליכי הוצאה לפועל. יש לציין שמדובר בדוח קבוצתי, שניתן לכל דירה ודירה בבניין, סכום כולל של 10 אלף שקל שאותו פקח חרוץ ידע שאין סיכוי שישולמו. המפגע הסביבתי תוקן על ידי הוועד ממזמן ולחלק ניכר מדיירי הבניין בוטל הדו"ח והם קיבלו מכתבים על כך שהקנס הומר בהתראה. אנחנו מה שנקרא נפלנו בין הכיסאות, סמכנו על הוועד שאמר שהוא מטפל בנושא, אחר כך הגשנו ערעור בעצמנו והוא משום מה לא הוזן בכלל במערכת.
היום בשיחה עם אגף איכות הסביבה של אותה עירייה וגם הייעוץ המשפטי דווקא גילו כלפינו אמפתיה רבה, כי ברור שיש פה איזה פלונטר שהסתבך, אבל גם לנו כמו ליתר היו צריכים לבטל את הדו"ח, רק שעכשיו הסתבכנו. בלשכה המשפטית אומרים שחוץ מלעכב תהליכים אין מה לעשות, ולאחר מכן התובעת העירונית או משהו כזה תפחית את הקנס. אנחנו שומרי חוק ובחיים לא חשבנו שנסתבך בסיפור כזה. החוב עומד על כאלף ומשהו שקלים, כפול מהדו"ח המקורי. מכיוון שהוא בוטל למרבית דיירי הבניין, ברור שכל שקל שנשלם לא צריך להגיע לקופת העירייה. השאלה מה ניתן לעשות עכשיו? מה האופציות? אני בהריון מתקדם ולא ממש בא לי לארח חבר'ה מהוצאה לפועל כרגע, האם ניתן לשלם ואז לתבוע את העירייה וההוצאה לפועל בבית משפט? או שיש דרך אחרת?
אודה לכם על כל עצה
במידה ויש לך טענות מהותיות לעצם חבותך, עלייך להגיש תוך 30 יום מהמועד שנמסר לך טופס האזהרה התנגדות מפורטת בצירוף תצהיר . לאחר הגשת ההתנגדות יעוכבו נגדך כל ההליכים עד למתן החלטה בתהנגדות ולאחר מכן בהתאם לתוצאות ההליך המשפטי שיתקיים במידה והתנגדותך התקבלה.
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 053-9429075
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר