היי יש לי שאלה
לפני 7 שנים שהתגוררתי עוד בישראל עבדתי כקבלן משנה
בחברה שמצלמת ומחדשת צינורות ניקוז במשך ארבעת החודשים
שעסקתי בחברה לא קיבלתי את הכסף שמגיע לי לדוגמה בחודש הראשון הייתי אמור לקבל 18000 ש״ח במקום זה קיבלתי 5000 ש״ח
ששאלתי מדוע נאמר לי כי החברה בקשיים אך החישוב יתוקן וכי אקבל את היתרה בחודש לאחר מכן וכך היה הכל חודש עד שנשברתי ועזבתי. לפני שעזבתי קיבלתי שני שיקים מבעל החברה שאחד מהם הוא ביטל כמה ימים לאחר מתן השיק בטענה שקיבלתי יותר ממה שמגיע לי. שאלתי כל שבע השנים שהמשפטים מתנהלים נגד בעל החברה ( אגב החברה נסגרה כמה חודשים לאחר שעזבתי) בעל החברה טוען כי עלי לתבוע את החברה ולא אותו אישית . איך אני יכול לתקוף את הטענה שלו שהסיכסוך הוא בן חברות ולא נגבו אישית חשוב לציין כי הוא חברה ואני הייתי עוסק מורשה
תודה. רבה. ( מצטער אם זה קצת ארוך)
ממתין לתשובה
רני ארה״ב
בהליך הרמת המסך חובת ההוכחה היא עליך כי בעל המניות פעל בזדון על מנת להונות את נושי החברה. ההליך מעט סבוך ומורכב ומתנהל בבית המשפט ולא בלשכת ההוצל"פ. אם אין לך ממש בטענות לא כדאי לך לנסות .
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 053-9429075
שמעתי על הרמת מסך אך שאלתי היא האם יש לי כל דרך להתמודד עם תענה של בעל החברה כי עלי לתבוע את החברה ולא אותו אישית וכי הסכסוך הינו עסקי ולא אישי
עליך להפנות את שאלתך לפורום חברות, אך לאור העובדה כי הנני עוסק גם בתחום החברות אני אענה לך. הועסקת ע"י חברה בע"מ ולכן על תביעתך להיות מופנית אך ורק כנגד החברה אלא אם כן תוכיח מרמה מצד בעל המניות ובכך תוכל לבקש להטיל עליו אחריות אישית בהתאם לחוק החברות, סעיף זה הוא חריג לכלל היישות המשפטית הנפרדת ומעין פלילי, ולכן הרי שמידת ההוכחה הנדרשת על מנת להרשיע בעל שליטה בסעיף זה גבוהה ממידת ההוכחה הרגילה במשפט אזרחי. אולם, בית המשפט אינו חייב ללמוד על כוונת בעל השליטה מתוך ראיות ישירות והוא רשאי להסיק מסקנה מתוך ראיות נסיבתיות כלליות של כל מקרה ומקרה, בין ראיות ישירות ובין ראיות עקיפות. כמובן ששיעור הטלת חובותיה של חברה בע"מ שהתמוטטה על בעל שליטה בה צריך להתאים להיקף המרמה, מצד אחד, ולהיקף נזקיו של הנושה מצד שני. אם אין לך ראיות מוצקות אל תיכנס לזה ותתבע רק את החברה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 053-9429075
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר