אני רוצה לעקל בהוצל"פ משכורת חייב. המעסיק כתב בתשובה לצו העיקול שהוא משלם לחייב רק 2500 שח לחודש - ולפי חוק הגנת השכר מותר לו לעקל רק מעל ל-2100 ש"ח כל חודש, ע"ח החוב, כלומר 400 שח לחודש.
אני טוענת שהוא חייב לשלם את שכר המינימום - שהוא 4100 ש"ח - ומכאן שעליו לשלם לי
4100-2100=2000
- כי הוא לא זכאי ליהנות מכך שהוא עושק את העובד (ולקפח את זכויותי)- ולו שילם לעובד לפי החוק הייתי יכולה לעקל 2000 שח בחודש.
האם אני צודקת?
בתודה
יהודית
אכן הסכום הפטור מעיקול הוא 2,100 ליחיד, ככל הנראה החייב עובד רק במשרה חלקית ולכן משתכר בסך הנ"ל .
במידה ויש לך חשש שתגובת המעסיק לצו העיקול אינה נכונה את רשאית לזמן את המעסיק לבירור .
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 053-9429075
השאלה שלי היתה: האם הטיעון שלי - יתקבל ע"י הרשם? החייב עובד משרה שלמה - והכל ברור וידוע לי פרט לשאלתי. השאלה אם הרשם יקבל את הטעון ויחייבו לשלם לי את הסך של 2000 שח לחודש, לפי החישוב שבשאלה.
ושוב תודה.
יהודית
חובת ההוכחה היא עלייך, במידה והמעסיק מעלים מידע מהרשם ותצליחי להוכיח זאת הרי שאת רשאית לבקש מהרשם לחייב את המעסיק להעביר את הכספים שהיה עליו להעביר ללשכת ההוצל"פ מכוח צו העיקול. אי ביצוע הוראות צו העיקול מטיל על המעסיק שהנו צד ג' אחריות . תחילה עלייך לנקוט בהליך של זימון לחקירה של המעסיק בפני הרשם. במידה והוא לא יתייצב את רשאית להצויא כנגד המעסיק צו הבאה. אני שוב חוזר כי נטל ההוכחה הוא עלייך ואם אין לך די ראיות לכך אל תכנסי לזה .
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 053-9429075
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר