לפני מספר שנים נתתי למישהו הלוואה בלי ריבית כנגד שיקים. כשבאתי להפקיד את השיקים בבנק, הבנק סירב להפקיד בטענה שהחשבון מוגבל. פניתי לחייב אולם הוא התחמק ובסופו של דבר הפסיק לענות לפניות וניתק כל קשר.
פניתי להוצל"פ עם השיקים, אולם הם סירבו לפתוח תיק כנגד החייב, בטענה שהם פותחים תיק רק לאחר שהבנק הפקיד את השיק והחזיר אותו עם חותמת "ללא כיסוי". וכאמור הבנק סירב להפקיד.
פניתי לעו"ד, אולם הוא השתהה שנתיים ולא עשה כלום. לאחר שנתיים פניתי לעו"ד, ביקשתי וקיבלתי את השיקים בחזרה.
כעת, הבנק לא מוכן להפקיד את השיקים בטענה שהתאריך על השיקים ישן מדי (מעל חצי שנה). יש לי שיקים בסכום כולל של כמה אלפי שקלים, הבנק לא מוכן להפקיד לי אותם כי הם ישנים, ובהוצל"פ לא מוכנים לפתוח תיק כי השיקים לא הופקדו. מה לעשות?
כל התשובות שקיבלת הינן שגויות, דהיינו כשהחשבון מוגבל, השיק חוזר עם התשובה כי החשבון מוגבל ואז ניתן להגיש את השיק לביצוע.
כיום כשחלף הזמן, אתה בהחלט יכול להפקיד שיק ולאחר שיחזור עם תשובה "עבר הזמן", ניתן להגיש את השקים לביצוע עם החותמת של הבנק כאמור.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 053-9429075
תודה על התשובה, אבל מנהל סניף הבנק שלי מסרב להפקיד את השיק, הוא טוען שלפי הוראת בנק ישראל אסור להפקיד שיק ישן מעל 6 חודשים. מה אני יכול לעשות? האם ישנו חוק כלשהו שאני יכול להראות לו, על-מנת לשכנע אותו שהוא צריך להפקיד את השיק שלי?
תפנה לבנק ישראל, ותדרוש אסמכתא.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 053-9429075
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר