שלום רב
לפני מספר ימים הגיעו לביתי זוג מעקלים (בלא ליווי שוטר) מטעם עורך דין,הם הגיעו בשעה שישנתי ומשלא נענו כשצלצלו בדלת פשוט פתחו אותה (הדלת לא הייתה נעולה רק סגורה) והתפרצו לביתי על דעת עצמם .
הם העירו אותי והציגו את עצמם וטענו שבידם צו עיקול נגדי (הם לא טרחו להגיש לי את צו העיקול),לאחר שהסדרתי חלק מהחוב מול פקידה במשרד עורכי הדין שממנו הם נשלחו קיבלתי עותק מצו העיקול. בצו העיקול לא מולאו פרטי המורשה מטעם בית הדין לבצע את העיקול,או פרט כלשהו המסמיך את המעקלים להגיע ללא שוטר ולהתפרץ לתוך ביתי.
ישלי 2 שאלות
הראשונה היא האם מותר למעקלים להתפרץ לתוך נכס למרות שהם לא מלווים בשוטר?
השאלה השניה היא האם הם מחויבים להציג תעודות כלשהן,או שלפחות בטופס העיקול אמורים להופיע פרטי המעקל?
אני לא בקיא בחוק,אבל לפי הידוע לי מעקלים מחויבים להגיע עם שוטר שהוא למעשה הגוף המוסמך על ידי בית המשפט לבצע את העיקול והתפרצות בכוח לתוך הנכס אם יש צורך בכך.
לא הוצגה בפני שום תעודה,שום אישור כלשהו,נכנסו זוג בריונים,טענו שאני חייב כסף,ובסופו של התהליך מול המשרד השאירו לי חתיכת עותק מצו עיקול שחלק מהפרטים בו לא מולאו...
האם התהליך שהם ביצעו חוקי בכלל?
ע"פ חוק ההוצאה לפועל ותקנותיו רשאי מנהל לשכת ההוצאה לפועל או בעל תפקיד מטעמו (המעקל )לפרוץ למקום שבו מוחזקים המטלטלין המעוקלים ולהוציאם, אולם יש לדאוג לסגור את המקום אם יש צורך בכך, בנוסף יש לבצע את הליך הפריצה בפני עד נוסף מלבד המעקל. אין שום חובה להגיע עם שוטר ואין שום חובה להציג תעודה מזהה אלא אם כן בקשת זאת , על הטופס עצמו יש למלא את פרטי המעקל ואת פרטי המטלטלין שהוצאו. משאלתך לא הבנתי מדוע הם פרצו אם היית נוכח במקום . התהליך חוקי לגמרי ,במידה ואתה מעוניין לקבל את פרטי המעקלים אתה יכול לבקש העתק נוסף משלכת ההוצל"פ אני בטוח שהפרטים יופיעו שם.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 053-9429075
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר