בשנת 2000 היה למשפחתי חוב לעירייה. לאחר מספר חודשים ניגשנו כמה מתןשבי העיר לעירייה והגענו איתם להסדר פנימי לפיו שילמנו 40,000₪ במקום 50,000₪. החוב שולם. היום לאחר 12 שנה, קיבלנו התראה מהוצאה לפועל- שנפתח תיק נגדנו בהוצלפ. החוב עומד על 120,000₪ עבור שכר טרחה לעורך דין. מעולם לא ידענו שיש עורך דין בסיפור. החוב הוסדר לפני 12 שנה. לא ברור למה שכ״ט המשיך ״לרוץ״ ולמה רק אני מבין איתם תושבים קיבלנו את ההודעה הזאת. האם כל מה שתואר לעיל תקין? פניתי לעיריה והם הוציאו לי מכתב שהחוב סולק למעט שכ״ט עוה״ד. בכלל לא ידענו- גם אז- וגם עד למועד הגעת ההודעה שיש עורך דין בתמונה!! מדובר בסכום כסף אסטרונומי. מה מומלץ לעשות?? האם אני מוגבל בזמנם כלשהם??
מומלץ להגיע להסדר עם עו"ד, רצוי לעשות זאת באמצעות עו"ד אשר ידע לערוך הסכם בו הן יוקטן החוב והן תהיו מוגנים מפני נקיטת הליכים.
ההסכם נחוץ על מנת למנוע מקרה כמו שקרה לכם בהסדר מול העירייה.
מבחינת הזמנים: אם טרם נפתח תיק ההוצל"פ אזי הינך מוגבל לימים שנכתבו במכתב, אם כבר נפתח התיק, אזי יש לך 20 יום מהיום בו קיבלת אזהרה להגיש התנגדות. מהמתואר עולה כי אין לך עילה להגשת התנגדות.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 053-9429075
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר