שלום
אני אסיר משוחרר לאחר שנה של מאסר, בן 61.
במהלך תקופת המאסר היה לי מינוס בבנק, הלוואה שלקחתי ותאונת נזק לרכב שגרמתי לפני התאונה. יש לי קרן השתלמות וקופת גמל שהוטל עליהם עיקול.
אני לא מוצא עבודה מסודרת מאז שחרורי גם עקב עברי וגם בגלל מצבי הבריאותי. גר בבית הוריי הקשישים שאינם יכולים לעזור לי.
1.חוב לבנק שתפח פי 5 לקרוב ל 70,000 ש"ח- לאחר שלא שולם מזה שנתיים. מחציתו עוקל ושולם כבר לבנק מקופת הגמל. עורכת דין שהמליצו לי הגיעה להסדר עם הבנק על ויתור של כמה אלפים בסך הכל, מתוך כלל החוב
2.חוב לבנק אחר עקב הלוואה שלא נפרעה עד סופה גדל פי שניים במשך שנתיים.
3.חוב של תובע תאונת דרכים על נזק טוטאלי לרכבו שגדל בכמה אלפים.היה לי ביטוח צד ג' , אך הרישיון פג שבועיים לפני התאונה ולא שמתי לב שלא חידשתי אותו.
נכון יש לי כסף שנשאר עוד מקרן השתלמות וקופת גמל שחסכתי במשך 35 שנה של עבודה קשה, אבל זה לא אומר שמה שדורשים הנושים זה מה שמגיע להם.
האם יש דרך למנוע את העניין שהתגלגל (נכון באשמתי אם לא המלאה אז כמעט מלאה) למימדים שלא יאמנו.
אודה על עצתכם ואם לא הפנייה לעורך דין או עזרה כלשהי.
תודה מראש ירון
הדרך הכי טובה לגמור עם החובות, היא הגעה להסדר עם ב"כ הנושים. רצוי לעשות זאת באמצעות עו"ד המתמחה בתחום אשר ידע כיצד למחוק חלק מהחובות והחלק להסדיר את החובות בכפוף ליכולתך הכלכלית. החוכמה היא מלבד מו"מ והקטנת החוב, לערוך הסכם אשר יגן עליך מפני הגדלת החוב והן מפני נקיטת הליכים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 053-9429075
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר