בעלי הקים עסק. במסגרת ניהול העסק נתתי לבעלי צ'קים מחשבוני הפרטי (בעלי מוגבל באמצעים ולכן ללא חשבון בנק). בעלי הבטיח שידאג לכך שישולמו כאשר יגיע מועד התשלום. בפועל חלק מהצ'קים שולמו . 2 צ'קים ביטלתי לאחר שהבנתי שאין כספים לשלם אותם. כרגע אנחנו בתהליך של גירושים בין היתר בשל התנהלותו בעניין העסק. אציין שהעסק אינו על שמי וכמו כן לא הייתי במגע עם הספקים (אני עובדת שכירה ולא קשורה לעסק). בתקופה האחרונה אני מקבלת מכתבים מעורכי דין (הם פונים אלי כנראה בשל העובדה שהצ'קים שקבלו שהיו מהחשבון הפרטי שלי) על חובות ודרישות לתשלום, כמו כן ברשותי פתקים נוספים מהדואר-סביר להניח עם חובות נוספים בשל הצ'קים שבוטלו. כמובן שאין באפשרותי לשלם את הסכומים (כ 70 אלף ש"ח). אציין שדיברתי עם עורכי הדין ששלחו מכתבים והסברתי את המצב, אך הם טוענים שמגיע ללקוח שלהם כסף והמצב לא מעניין?
האם עלי להמתין שיפנו אלי מהוצאה לפועל ואז להסביר את המצב? או ישנה אפשרות נוספת פרט למה שכבר עשיתי?
מומלץ להסדיר את העניין בטרם פנייה להוצל"פ, היות ואם תקדימי תחסכי אלפי ש"ח של שכ"ט א' + ב' והצמדות וריביות גבוהות מאד.
מומלץ לפנות לעו"ד לצורך עריכת הסכמים אשר יגנו עלייך מפני הגדלת החוב ומפני נקיטת הליכים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 053-9429075
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר