יש לי אח שלא מתגורר איתנו בבית הוריי שיש לו חוב לבנק.
היום הגיע שליח שנתן לי טופס שכתוב עליו טופס אזהרה וכן כתוב עליו תביעת סכום קצוב מסוג תובענות.
העניין הוא שהכתובת של אח שלי במשרד הפנים היא שונה מהכתובת של הוריי וכן הכתובת שרשומה על טופס האזהרה והתביעה על סכום קצוב היא גם שונה מכתובת הוריי.
מקריאה באינטרנט הבנתי שאפשר להטיל עיקול ברישום /להגיע מעקלים לבית של הורים שבמשרד הפנים רשום ככתובת הבן. שזה לא כך במצב שלנו. כי אח שלי שעבר מהבית שלנו החליף גם הכתובת במשרד הפנים
דברתי עם מוקד הוצאה לפועל והפקידה אמרה שזה לא קשור אלינו ולא יכולים להטיל עיקול משום שהכתובת לא רשומה כשלנו בתביעה ואח שלי לא גר איתנו.
האם אכן כך? לא יכולים להטיל עיקול מטלטלין וכדומ' על בית הוריי רק כי את טופס האזהרה נמסר לנו?
הוריי אנשים מבוגרים ואינם בקו הבריאות ולכן אני שואלת מעו"ד ולא רק פקידה בהוצאה לפועל כדי לוודא את העניין. אין לנו רצון בבעיות שלא שייכות לנו.
תודה
הזוכה רשאי להטיל עיקול מטלטלין בכתובת המופיעה בלשכת ההוצל"פ.
במידה ויגיע עיקול לבית הורייך, על הורייך להגיש בקשה לפס"ד הצהרתי בו יוצהר כי המטלטלין שלהם.
על מנת למנוע את העיקול, על הורייך להגיש בקשה לשינוי כתובת ועיכוב הליכים בכתובת הנ"ל בצרוף תצהיר ואסמכתאות הרלוונטיות.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 053-9429075
מדוע על הוריי להגיש פסק דין הצהרתי.
הרי אין להוריי קשר לחוב.
האח לא גר איתנו. הכתובת במשרד הפנים שונה וכן הכתובת שעליו נפתח התיק בהוצאה לפועל היא שונה.
אז מדוע עלינו להוציא פס"ד הצהרתי ? הוריי אנשים מבוגרים ואינם בקו הבריאות..וכפי שאמרתי לא מעוניינים בבעיות שלא שלהם.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר