שלום
היום אמא קיבלה מכתב על הגבלה בנסיבות מחמירות, ומאחר ומדובר על אלמנה שלא יודעת לקרוא ולכתוב זה בא לנו בהתפעה.
לאחר בירור בהוצאה לפועל אמרו שמדובר על חוב מ2009 והופנו אותי לעו"ד, דיברתי עם העו"ד נאמר שמדובר על חוב לחברת החשמל משנת 2009 מדובר על קרן של 15000 פלוס שכר טרחה ודמי הוצאה לפועל וריביות .חוב כולל של 26000 ש"ח
לא עזרו הסברים ופניתי לחברת החשמל אמרו שלא מופיע להם חוב על 2009 ושולמה במלואה. חזרתי לעו"ד ביקשתי שיפנו לחברת החשמל לבירור, לאחר מכן הפקידה חזרה והודיעה לי שאכן שילמתי את החוב אבל הם לא קיבלו גמר חשבון מחברת החשמל לכן התביעה המשיכה ועל אמא שלי לשלם הוצאות בסך 2980 ש"ח
ביקשתי פירוט להתנהלות שלהם: הם קיבלו הודעה על החוב ב9.9.2009 טענו שב13.9.2009 שלחו לנו מכתב התראה , המכתב לא התקבל מעולם
וב 14.10.2009 פתחו תיק בהוצאה לפועל, מבלי שידענו עליו פנינו באופן יזום לחברת החשמל ושולם החוב במלואו ב 28.10.2009
הם טענו שב 15.11.2009 אח שלי חתם על קבלת תיק התביעה
ולכן מגיע להם שכר טרחה ותיק בהוצאה לפועל (למרות שאז החוב שלום)
השאלה הינה: החוב הינו על שם אמא שלי, וכיון שפנינו בזמנו באופן יזום והסדרנו את החוב
ימים מעטים לאחר שנפתח התיק ולפני שבוצע בו אכיפה
האם עדיין אמא חייבת לשלם את השכר טרחה
כשהדרישה שלהם באה 3 שנים לאחר תשלום החובבאופן יזום?
הרי חברת החשמל היתה צריכה לעדכן אותם על תשלום החוב והם היו צריכים לברר עם החברה לפני שביקשו שאמא תהיה מוגבלת לאחר שלוש שנים
אשמח להבהרה בנושא
מודה על טיפולכם המסור
לאור המתואר, על אימך להסדיר את נושא שכ"ט.
ניתן להגיע להסכם מול עו"ד ולאור נסיבות לבקש לשלם שכ"ט מופחת .
מומלץ כי העניין יהיה בכתובים, על מנת לחסוך אי נעימויות עתידיות.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 053-9429075
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר