אני בעל עסק, קיבלתי צ'ק שבוטל, הצ'ק הוא של רופא בכיר, האם זו עבירה פלילית לבטל צ'ק, האם פנייה להוצאה לפועל תגרור נזק לרופא (תיק פלילי וכד')?
אם קיבלת את השיק לאחר שהוא חולל וכאשר הוא נשא חותמת "נ.ה.ב" , אזי אתה נחשב כמי שלא אוחז בו כשורה וככזה אינך רשאי לפעול לגבייתו. אם תפנה להוצאה לפועל והחייב יגיש התנגדות אתה תהיה בבעיה וביהמ"ש עלול לחייב אותך בהוצאות
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 053-9429075
לא הבנתי. , התשלום עבור חודש יולי בוצע בצ'ק דחוי, הצ'ק בוטל, אין גביה, האם הצ'ק שהוחזר מהבנק לא צריך להיות בידי? יש לי עוד צ'ק כזה לחודש אוגוסט.
אתה קיבלת את השיק מצד ג' אחרי שהוא בוטל ע"י הרופא? או שקיבלת את השיק ישירות מהרופא בגין שירותים שהענקת לו?
במידה ואתה זה שהפקדת את השיק לפקודתך, הבנק ישיב לך אותו כאשר מוטמעת עליו חותמת נ.ה.ב. לאחר מכן אתה יכול לפתוח עם השיק תיק הוצל"פ נ' מושך השיק (הרופא).
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 053-9429075
קיבלתי מהבנק את הצ'ק עם נ.ה.ב.השאלה שלי היא האם יגרם נזק לרופא בגין הפנייה שלי להוצאה לפועל. האם זו עבירה פלילית שבגינה ייפתח לו תיק?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר